Очільник Дніпропетровщини радить зберігати спокій і дослухатись до офіційних вказівок щодо ситуації на ЗАЕС

У російських інтернет-пабліках стрімко ширилась дезінформація про те, що нібито «Київ готує теракт на ЗАЕС в ніч з 4 на 5 липня». Всі дії, які окупанти вчиняли на атомній станції, пов’язані з її мінуванням та виведенням ворожих представників з території, свідчили про те, що вони знову готують чергову глобальну загрозу для українців. Особливо ймовірність підриву ЗАЕС хвилює мешканців прилеглих територій із Запорізької та Дніпропетровської областей. У зону ризику в разі аварії можуть потрапити жителі нашого Нікопольського району. Хоча цього стверджувати не можна, бо ніхто не знає сценарію розвитку подій. З огляду на ситуацію, голова Дніпро ОВА Сергій Лисак закликав людей бути готовими, але в жодному разі не панікувати.

Ворог не має ані совісті, ані здорового глузду. Загроза існує. Тому слід бути готовими. Фахівці радять мати вдома скотч та щільну тканину, якими можна герметизувати приміщення. Запастися їжею і водою на кілька днів. Підготувати аптечку, змінний одяг й взуття, радіоприймач на батарейках, респіратори. Зібрати «тривожну валізу» із документами та найнеобхіднішими речами, – зазначив керівник області.

Сергій Лисак запевнив, якщо аварія станеться, негайно будуть запущені плани реагування. Їх відпрацювали на навчаннях.

Зона забруднення, за словами посадовця, залежатиме від багатьох чинників. Серед них – інтенсивність викиду та напрямок вітру.

Рекомендації:

  • бути в приміщенні,

  • закрити всі вікна, двері та щілини,

  • слухати офіційну інформацію,

  • виконувати вказівки.

Головне зараз – зберігати спокій, – підсумував голова Дніпро ОВА.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11