На Нікопольщині проводяться тренування з відпрацювання дій на випадок теракту на ЗАЕС

Декілька днів тому керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майор Кирило Буданов повідомив про те, що росія завершила підготовку до теракту на Запорізькій атомній станції (ЗАЕС). В зв’язку із загрозливою ситуацією на Дніпропетровщині був створений відповідний штаб та розроблено план евакуації людей у разі аварії на ЗАЕС. Також в регіоні розпочалися навчання на випадок надзвичайної ситуації. Як акцентував очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак, всі служби відпрацьовують можливі сценарії.

Навчання з відпрацюванням дій можливої евакуації мешканців проводяться і на Нікопольщині. Про це доповів начальник районної військової адміністрації Євген Євтушенко:

В частині громад району вже були проведені певні дії, пов’язані з навчаннями щодо можливої евакуації. Також вони будуть тривати протягом тижня. Прошу всіх зберігати спокій, так як такі тренування не пов’язані з реальною загрозливою ситуацією, а мають виключно тренувальний характер. Таким чином, ми відпрацьовуємо взаємодію між силами та засобами, які маємо на Нікопольщині та тими, які будуть залучені з інших територій.

Очільник району також звернув увагу жителів на те, що радіаційний фон в Нікополі та всіх населених пунктах берегової лінії – в межах норми. На самій атомній станції зараз ситуація теж стабільна.

Наостанок Євген Євтушенко додав, що всю інформацію щодо сповіщення у разі надзвичайної ситуації на ЗАЕС, а також про пункти збору для подальшої евакуації, мешканці зможуть знайти в мережі інтернет – на офіційних сайтах і сторінках органів місцевого самоврядування.

Всі посадовці області закликають не панікувати. Наразі приводів для цього немає. Рекомендують включити холодний розум, зібрати тривожну валізку і вірити, що це теж для вас своєрідне тренування, яке ніколи не справдиться у реальності.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11