Нікопольська художниця написала картину, присвячену ЗАЕС

Українське суспільство зараз схвильоване ситуацією, яка склалася на Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС). Адже всі ми знаємо, що цей стратегічний об’єкт вже понад рік знаходиться під контролем окупантів, котрі замінували станцію і можуть в будь-який момент вчинити там теракт. Люди діляться думками з цього приводу, і не тільки у соцмережах. Тема ЗАЕС вже встигла посісти своє місце у творчості митців.

Так художниця із незламного Нікополя Наталя Буцикіна присвятила свою картину атомній станції. Полотно отримало назву «ЗАЕС. Захисти і збережи».

Протилежний берег Каховського водосховища, яке вже майже зникло. Саме на нього постійно спрямовані усі погляди і думки людей Нікополя та усього світу. Сьогодні, коли бачимо купу нових та стрімких подій, держава-агресор ще більше обстрілює моє місто. Постійна загроза артобстрілів та небезпека ядерного терору, важкі наслідки техногенної катастрофи, повʼязаної з підривом Каховської ГЕС… Як це все витримати і зупинити? На цьому тижні закінчилися мої уроки і я давно обіцяла собі, що буду малювати квіти. Але усі мої думки зараз там, де залишилося усе, що люблю. Там немає води, улюблене море поступово перетворюється на пустелю, але є люди, які вірять і роблять усе, щоб місто було живим. Я не знаю чим можу допомогти зараз. Знайшла полотно, взяла фарби і перше фото за посиланням «ЗАЕС». Трішки додала свого бачення художника-математика. Подумки розмовляла з кожним реактором (не смійтеся, будь ласка, в мене таке буває), просила триматися і бути міцним та лагідним до світу, слухала дуже гарну музику і бачила багато сонця… Швидко намалювала цю картину, мені стало легше, – розповіла художниця.

Також Наталя додала до картини невеликий вірш. Він про біль від того, що зникло наше Каховське море та про надію, що все врешті-решт буде добре!

Ось цей вірш:

***

Забрали море,

Змінили долю.

Не можуть тільки

Забрати волю.

Я знаю точно:

Обовʼязково

Земля засяє

І зникне горе.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11