Сьогодні у всьому світі шанують тих, чия кров рятує життя

14-го червня – Всесвітній день донора крові. Саме цього у далекому 1881 році англійський лікар Джеймс Бланделл вперше провів успішне переливання крові. Це врятувало життя жінки, у якої виникла післяпологова кровотеча. В умовах війни для України поняття донорства отримало особливе, важливе значення. Ті, хто тримає цей фронт, вже врятували тисячі життів наших поранених Захисників та цивільних, які щодня страждають внаслідок терористичних актів, що завдають російські військові.

До благородної справи донорства з перших днів повномасштабної війни долучились і працівники Покровського ГЗК, разом із своїми рідними та знайомими. Їх до Нікопольської станції переливання крові безкоштовно доставляє автобус, який надає комбінат. Мова йде про 251 нашого працівника та ще 19 залучених донорів. Ці герої наповнили банк крові України 435 дозами, адже деякі з них проходили донацію по декілька разів. За один раз донори здають по 450 мілілітрів крові, отже за весь час дії воєнного стану внесок наших працівників склав майже 196 літрів крові!!!

За вказаний період почесними донорами підприємства стали: Тетяна Мотичко (начальник Сектору по роботі з персоналом відділу кадрів та навчання), працівники Електроремонтного цеху (ЕРЦ) – Валентина Марінеско (електромонтер з ремонту обмоток та ізоляції електроустаткування), Олександр Сварич (електрослюсар черговий та з ремонту устаткування). Ці герої здали крові вже 6 разів.

П’ять разів здали кров для наших Захисників такі працівники: Марина Дмитрук (машиніст насосних установок зайнятий на перекачуванні шламів Олександрівської збагачувальної фабрики), Ольга Зикова (сепараторник, зайнятий на мокрому циклі збагачення Чкаловської збагачувальної фабрики), Кирило Косогоров (інженер відділу вхідного контролю), Павло Маркович (помічник машиніста електровозу Залізничного цеху), Аліна Мельник (інженер з нормування трудових процесів відділу організації праці та заробітної плати), Ганна Рогоза (провідний інженер з підготовки виробництва ЕРЦ), Галина Тереніна (електромонтер з ремонту обмоток та ізоляції ЕРЦ).

Пишаємося нашими бійцями донорського фронту, ви – неймовірні! Ви рятуєте життя і таким чином наближаєте нашу Перемогу. У Всесвітній день донора крові зичимо вам незламного здоровʼя, миру та благополуччя. Нехай ваша благородна справа, добро, яке ви даруєте людям, повертаються до вас сторицею!

Якщо ви теж хочете долучитись до донорського фронту, то наступна поїздка до станції переливання крові транспортом комбінату запланована на 20 червня. Автобус чекатиме людей о 9.30 біля входу до стадіону “Авангард”.

Але спочатку треба сповістити про ваше бажання начальника підрозділу або відділ кадрів, щоб вас внесли до загального списку.

Не забудьте з собою взяти:

  • паспорт;

  • ІПН – номер картки платника податків;

  • бахіли чи змінне взуття;

  • питну воду.

Врахуйте, що донором може стати повнолітня здорова людина з вагою не менше 50 кг. Група крові не має жодного значення.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11