Правоохоронці затримали раніше судимого шахрая, який наживався на переселенцях

10 червня до Єдиного реєстру досудових розслідувань були внесені відомості за фактом шахрайських дій мешканця м.Покров. Про це повідомила пресслужба Нікопольського районного управління поліції.

Вже раніше судимий 34-річний чоловік вирішив нажитися на біженцях. Для цього він давав оголошення в інтернеті, а коли йому телефонували охочі винайняти житло, вимагав у людей завдаток. Довірливі переселенці пересилали гроші на карту. Після цього шахрай припиняв спілкування. В результаті жертвами шахрайської схеми стали четверо потерпілих – внутрішньо переміщених людей, які були змушені покинути власні домівки через війну. 
Злочинну схему фігуранта було викрито та задокументовано завдяки оперативним діям співробітників кіберполіції та відділення поліції №2 Нікопольського районного управління поліції. Гроші, отримані незаконним шляхом, повернули власникам.

12 червня слідчі повідомили правопорушнику про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Якщо його вина буде доведена, то любитель швидкої наживи отримає покарання у вигляді штрафу до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або буде виконувати громадські роботи на строк до 240 годин, або його буде залучено до виправних робіт на строк до 2 років чи його чекає обмеження волі на строк до 3 років.
У зв’язку з цим випадком поліція звертається до громадян та просить звернути увагу на таку шахрайську схему і закликає у жодному разі не перераховувати гроші незнайомцям. При виникненні подібних ситуацій слід негайно звертатися до правоохоронців за телефоном «102»!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11