8 червня, Дніпропетровщина: ключове питання – забезпечення людей водою

Що з водопостачанням?

Централізоване водопостачання у Порові припинене, але питання вирішується.
Мер Покрова Олександр Шаповал оприлюднив наступну інформацію:
Мешканці громади! У зв’язку з пониженням рівня води у Каховському водосховищі нижче критичного рівня, припинено централізоване водопостачання. Найближчим часом будуть оприлюднені місця підвозу води. Цю інформацію можете отримати на офіційному сайті Покровської міської ради.

Пояснення ситуації з водопостачанням населення від очільника Нікопольщини. Начальник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко повідомив, що влада продовжує займатись питаннями водопостачання жителів Нікопольщини.
Щойно Євген Вячеславович написав, що два водоканали зупинились у зв’язку з критичним падінням рівня води в Каховському водосховищі (у тому числі і Покровводоканал):
В одній з громад вже зараз організовується підвіз та можливість отримання води для населення з розрахунком на потреби жителів двох ТГ. На інших територіях триває підготовча робота. До району прямують вантажівки з бутильованою водою та цистерни з технічною.
Очільник району закликав мешканців економно споживати запаси води, створені раніше, а також не публікувати жодної інформації стосовно пунктів, де буде відбуватися, або відбувається розлив води. Він додав, що інформування населення буде здійснюватись через органи місцевого самоврядування.
— Пам’ятайте, що агресія, паніка та інші деструктивні патерни поведінки не допоможуть подолати проблему, а лише ускладнять ситуацію. Підтримуйте та допомагайте одне одному! – закликав Євген Євтушенко.

 

Безпекова ситуація в області та районі

Вкотре страждає Нікопольський район. Очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак доповів, що агресор двічі обстріляв Нікопольщину. З важкої артилерії вдарив по Мирівській та Марганецькій громадах. Загиблих та постраждалих, на щастя, немає. Територію оглядають рятувальники – уточнюють наслідки атак.
Всім тихого дня, – побажав посадовець.

Керівник обласної ради Микола Лукашук додав, що вчора ворог здійснив 4 обстріли Нікопольського району. По Мирівській громаді зафіксована атака з дрона:
Пошкоджено 2 приватних житлових будинки, господарча споруда, 3 автомобілі, трактор. Внаслідок артилерійського обстрілу по Нікополю понівечено навчальний заклад, 2 приватні підприємства, 8 приватних житлових будинків, 6 господарчих споруд, газопровід низького тиску та лінію електропередач. Загиблих та поранених немає.

 

Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул акцентував на тому, що вважлива інфраструктура, комунальний транспорт, соціальні та медичні установи в місті працюють стабільно.
Не оминув посадовець і теми стосовно ситуації з водопостачанням:
Міськводоканал зараз працює у штатному режимі, вода подається у всіх районах міста, якість води перебуває під контролем фахівців. Ставимося відповідально до споживання, не забуваємо про необхідність максимальної економії!

Як бачимо, в регіоні ситуація з водопостачанням важка. Покров вже без централізованої подачі води. Але владні структури працюють, тому треба моніторити офіційну інформацію та діяти за ситуацією. Підвезення води для людей буде, де і коли – слідкуватимемо за офіційними повідомленнями від міськради. Покровський ГЗК теж долучився до вирішення питання із забезпеченням працівників підприємства та мешканців міста водою. Разом ми повинні витримати і це випробування. Головне – триматись і не панікувати!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11