Нова шахрайська схема через смс нібито від «Укрпошти». Як вберегтися?

Як повідомляє пресслужба «Укрпошти», останнім часом клієнти отримують смс наступного змісту: «Через відсутність адреси Ваша посилка не може бути доставлена. Ви можете оновити адресу та зробити новий запит на доставку за посиланням». 
Зазначається, що за допомогою фейкових сайтів, які вказуються у повідомленні, шахраї незаконно можуть заволодіти персональними і фінансовими даними українців, включаючи особисту інформацію, номери телефонів та карт. Як несладок, аферисти знімають гроші з рахунків українців.
Перелік шахрайських сайтів, на які не можна переходити, дивіться на фото.

Генеральний директор АТ «Укрпошта» Ігор Смілянський розповів, якщо людина, котра отримала шахрайське повідомлення, перейде за ним, то з неї почнуть вимагати 18 гривень за цю послугу і вкрадуть номер картки.
Якщо ви отримали підозріле повідомлення, у жодному разі не переходьте за посиланням, яке в ньому вказане, – наголосив очільник «Укрпошти».
У такому разі в компанії закликають одразу ж телефонувати до контакт-центру за телефоном: 0 800 300 545, писати листи на електронну адресу ukrposhta@ukrposhta.ua або ж звертатися до офіційних каналів «Укрпошти» в соціальних мережах.
В прес-службі також звернули увагу на те, що єдиним офіційним сайтом АТ «Укрпошта» є https://www.ukrposhta.ua.

Тож будьте уважними та не переходьте за сумнівними посиланнями! Це допоможе вам зберегти не тільки ваші персональні дані, але й гроші на картці.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11