Уряд виділяє 1,5 мільярда гривень на будівництво водогонів

     Кабінет міністрів України виділяє 1,5 мільярда гривень на будівництво нових магістральних водогонів для забезпечення водою міст у Херсонській, Миколаївській, Запорізькій та Дніпропетровській областях.

     Про це ввечері 6 червня заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду, проведеного після знищення Каховської гідроелектростанції (ГЕС).

     – Це будуть водогони Карачунівське водосховище – Кривий Ріг – Південне водосховище, Марганець – Нікополь, Хортиця – Томаківка. Це потрібно, аби забезпечити Кривий Ріг, Нікополь та Марганець питною водою, – розповів премʼєр.

     За його словами, роботи розпочнуться одразу, а відповідальним за реалізацію проєктів буде Державне агентство з відновлення та розвитку інфраструктури.

     У своєму Telegram Денис Шмигаль оприлюднив нові напрацьовані рішення у зв’язку з підривом Каховської ГЕС:

     1. Виділення коштів з Фонду відновлення у розмірі 1,5 млрд гривень для будівництва двох нових магістральних водогонів.

      — Це потрібно, аби забезпечити Кривий Ріг, Нікополь та Марганець питною водою.
     2. Керівником робіт із ліквідації наслідків цієї терористичної атаки призначаємо Міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка.

     – Утворюємо штаб з ліквідації наслідків, куди ввійдуть міністри, їхні заступники, керівники центральних органів виконавчої влади, представники держпідприємств, – зазначив Шмигаль.
     3. Херсонській, Миколаївській, Запорізькій та Дніпропетровській областям виділяють майже 846 млн грн на забезпечення потреб регіонів у питній воді.

     Уряд активно долучився до розвʼязання проблеми водопостачання. Наше завдання у цій ситуації – не панікувати. Покладаємось владні структури та робимо запаси води.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11