Рятувальники з Дніпропетровщини допомагають з евакуацією мешканців Херсонської області

     Евакуювати мешканців Херсонщини із вулиць та будинків, які затопило через підрив окупантами Каховської ГЕС, допомагають майже 100 надзвичайників у складі зведеного загону ДСНС з Дніпропетровщини. На підмогу фахівцям передали 37 одиниць техніки. Про це повідомив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

     За його словами, разом з надзвичайниками на місці працюють і поліцейські з нашої області. Загалом близько 150 людей.

     – Ми разом, однією родиною, стоїмо проти ворога. Разом здолаємо і цю біду, яку він приніс на нашу землю. Терорист же відповість за все, – наголосив Сергій Лисак.

      Очільник ОВА зазначив, що на допомогу приходять і міжнародні організації. Вони готові розгорнути пункти з гарячою їжею на вокзалах, куди прибуватимуть евакуйовані. Вже зараз доправляють людям на постраждалих територіях питну воду.

      – Ми на постійному зв’язку з Херсонщиною. Будемо всіляко підтримувати. Очікуємо заявки і вже готові відправляти гумконвої з продуктами харчування. Маємо такі запаси для екстрених випадків, зазначив Сергій Лисак.

      Для надання допомоги населенню, яке постраждало від підриву окупантами Каховської ГЕС, з Києва була направлена мобільно-оперативна група фахівців ДСНС, техніка підвищеної прохідності, залучено додаткові сили та засоби: човни, болотоходи «Богун», плаваючі транспортери, мобільні очисні станції та транспортні засоби для підвозу питної води.

     Голова ДСНС Сергій Крук, доповідаючи про ситуацію на Херсонщині, акцентував, що головною метою є порятунок життя.

      Наразі в Херсоні розгорнуто роботу евакуаційних пунктів, надається психологічна та медична допомога усім, хто цього потребує. Всього евакуйовано понад 1 300 осіб. Росія вже вдруге намагається відібрати дім у невинних людей, які потерпали від окупації терористів. Наразі 500 осіб та 160 одиниць техніки ДСНС із 11 областей України залучені до ліквідації катастрофи, – повідомив очільник служби.

     Єдність та взаємодопомога дозволяють українцям долати наслідки воєнних злочинів росії. Віримо, що мужні військові ЗСУ змусять окупантів назавжди забратися з української землі. Лише спільними зусиллями можна покласти край російському терору.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11