Очільник «Укргідроенерго» Ігор Сирота: «На місці зруйнованої Каховської ГЕС буде збудована нова станція»

Про це генеральний директор «Укргідроенерго» повідомив в ефірі телемарафону.

Станція відновленню не підлягає, її повністю зруйновано. Наразі відбувається розмив гідроспоруд і ми розуміємо, що нам доведеться дуже швидко будувати нову станцію. Ми докладемо всіх зусиль, щоб реалізувати цей проєкт, зазначив керівник.

За словами посадовця, фахівці компанії з проєктним інститутом і будівельниками вже розпочали обговорення. Розробляють план, яким чином після деокупації необхідно швидко перегородити греблю і подати ресурс з верхніх водосховищ для забезпечення ним областей, які потерпатимуть від нестачі води.

Для цього «Укргідроенерго» подало до міністерства енергетики новий баланс для зниження використання води на своїх об’єктах. Тобто вище за течією Дніпра воду будуть заощаджувати, і коли виникне потреба у наповненні Каховського водосховища, ціль буде досягнуто максимально швидко. Це дозволить забезпечити водою постраждалі регіони.

Ігор Сирота уточнив, що вже сьогодні поставили завдання пробурити додаткові свердловини у Херсонській і Миколаївській областях для отримання прісної води. Також буде здійснено перекидання води з дніпровського каскаду до Кривого Рогу.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11