З 1 червня зміниться тариф на електроенергію

     Уряд схвалив рішення про підвищення тарифу на електроенергію для населення. З 1 червня єдиний тариф становитиме 2,64 грн за кіловат-год замість 1,44 грн та 1,68 грн. Про це йдеться на сайті Кабінету Міністрів України.

      Під час брифінгу міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що це вимушений крок, який допоможе державі підготуватись до наступної зими.

      — Україна пройшла найскладнішу зиму в історії в умовах масованих російських атак на енергосистему. Наразі триває наймасштабніша ремонтна кампанія енергетичної інфраструктури за весь час української Незалежності. Масштаби пошкоджень і втрат значні. Підвищення тарифу — це внесок у забезпечення стійкості системи, — пояснив очільник Міненерго — Ми припускаємо, що наступного опалювального сезону обстріли енергооб‘єктів будуть відбуватися так само системно, як це було і минулої зими. А тому маємо задіяти усі можливі ресурси для відновлення об’єктів та їх захисту.

     Герман Галущенко розповів, що Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, звернулась до Міністерства енергетики з пропозицією підвищення тарифу для населення до ринкового рівня у два етапи, тобто до 5,5 грн. Першим етапом комісія пропонувала підвищити тариф до 2,88 грн з ПДВ за 1 кВт-годину.

      — Але ми бачимо можливість встановити тариф на рівні 2,64 грн/кВт-год. Це мінімальний тариф, який дозволить утримати енергосистему, — зазначив міністр енергетики.

      За його словами, з підвищенням тарифу середня сума в платіжці за електроенергію для однієї родини зміниться орієнтовно на 250 гривень. При цьому в уряді планують зберегти субсидії для громадян та збільшити фінансування фонду субсидіювання комунальних послуг для незахищених верств населення, аби всі українці, які потребують допомоги держави, її отримали.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11