30 травня, Дніпропетровщина: Синельниківський район потрапив під ворожий вогонь. Є загибла, постраждалі та руйнування

Дякуємо ЗСУ за мирний ранок. Очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак доповів, що ніч в регіоні минула без ворожих обстрілів:
– Оборонці з повітряного командування «Схід» збили над регіоном безпілотник. Найімовірніше, приземлили Шахед-136. Дякую, захисники, що 24/7 бережете наш спокій!

Ворог знову вчинив терор мирних громад. Керівник обласної ради Микола Лукашук додав, що вчора вдень окупанти обстріляли Синельниківський район. Вдарили по Покровській громаді зі «Смерча» і «Торнадо-С»:
– Внаслідок ворожої атаки загинула 51-річна жінка, поранено 10 людей, серед них – 12-річна дитина. Зруйновано декілька приватних будинків, пошкоджено понад 30 житлових будинків. Знищений автомобіль та пошкоджено 2 мікроавтобуси, зазнали ушкоджень 3 комунальних заклади, пошкоджено 1 шкільний автобус, 2 трактори, 1 вантажний автомобіль, 3 легкових автомобілі. Пошкоджень зазнав місцевий магазин, АЗС, кафе.
Окрім цього, як доповів посадовець, зі ствольної артилерії гатили по Марганецькій громаді Нікопольського району. На щастя, загиблих та поранених немає.

Загроза обстрілів залишається. Начальник Нікопольської районної адміністрації Євген Євтушенко повідомив, що ніч в громадах нашого регіону минула без обстрілів та надзвичайних ситуацій.
Прошу вас пам’ятати про ймовірність денних обстрілів та дослухатись до попереджень. Щиро бажаю вам гарного дня, – закликав Євген Вячеславович.

Заклики до обережності та віра в Україну. Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул акцентував на тому, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту залишається під повним контролем Збройних Сил:
– За інформацією Сил оборони таврійського напрямку, наші захисники продовжують завдавати ударів по зосередженню живої сили та техніки ворога. Втрати противника за добу – більше роти. Також знищено та пошкоджено 21 одиницю військової техніки окупантів.
Що стосується самого Кривого Рогу, то вся критично важлива інфраструктура у місті працює. Повністю забезпечено роботу комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ.
– Шановні криворіжці, вкотре нагадую: не ігноруйте сигнали повітряної тривоги. Також нагадую про те, що ні в якому разі не можна коментувати у соцмережах, фотографувати чи фільмувати роботу систем ППО. Не допомагайте ворогу. В жодному випадку не публікуйте наступну інформацію: фото і відео пусків наших ракет протиповітряної оборони; фото і відео позицій наших засобів ППО; свої думки, яка українська зброя, де може стояти і що прикривати; скільки одиниць техніки бачили чи пусків ракет чули. Спільними зусиллями ми вистоїмо та обов’язково виженемо ворога з усіх куточків української землі, – закликав Олександр Вілкул.

Попри всі жахи, які приніс ворог на нашу землю, не опускаємо руки – самовіддано тримаємо кожен свій фронт, віримо у наших ЗСУ та крок за кроком наближаємо визначний день нашої Перемоги!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11