Молодим спеціалістам розповіли про перспективи роботи на комбінаті

     Успіх діяльності підприємства напряму залежить від професійності колективу та ретельного добору перспективних кадрів. Покровський гірничо-збагачувальний комбінат не виключення у цьому питанні. Джерелом постачання персоналу для нашого підприємства є Покровський центр підготовки та перепідготовки робітничих кадрів (далі Центр). Днями у стінах цього навчального закладу відбувся круглий стіл на тему «Працевлаштування: реалії та перспективи». У якості запрошених гостей від потенційних роботодавців на заході був присутній начальник відділу кадрів та навчання Олександр Галанін.

Перспективи робітничих спеціальностей та можливість працевлаштування

      Розпочинаючи захід, заступник директора Центру з навчально-виховної роботи Неля Тарикіна зазначила, що головне завдання, яке ставить перед собою держава – це її післявоєнна відбудова. Тому сьогодні зростає потреба в робітничих професіях:

       — Вагоме місце приділяється саме молоді, адже їй належить відбудовувати нашу країну, її інфраструктуру. Зовсім скоро наші випускники закінчать навчання, тож актуальним є питання вибору першого робочого місця. Для цього потрібно бути обізнаним з ринком праці, професіями, що мають попит, умовами праці, рівнем заробітної плати тощо.

      На думку Нелі Михайлівни, важливо, щоб перше робоче місце учні могли отримати, не виїжджаючи за межі країни.

     Користуючись нагодою, заступник начальника відділу взаємодії з роботодавцями центру зайнятості Алла Самойленко розповіла про багаторічну співпрацю з Центром. За її словами, останніми роками широкою популярністю користуються такі робочі професії, як електрогазозварники та слюсарі.

      Алла Іванівна зауважила, що можливості Центру в підготовці, перепідготовці та підвищенні кваліфікації працівників набагато вищі, порівняно з іншими професійними навчальними закладами Нікопольського району.

     Щодо перспективи працевлаштування, на думку представниці центру зайнятості, Покровський ГЗК є одним із найбільших роботодавців нашого міста.

      – Враховуючи аналіз тих вакансій, якими укомплектовується комбінат – електрогазозварники, стропальники, слюсарі – перспектива працевлаштування на підприємство у випускників Центру є. Ці професії завжди популярні. Оскільки комбінат працює і буде працювати, потреба в цих професіях ніколи не зникне,наголосила Алла Самойленко.

Комбінат як кузня робітничих кадрів

   Щороку випускники Центру поповнюють лави комбінату. Про це, а також реалії та перспективи роботи на підприємстві, розповів начальник Відділу кадрів та навчання Олександр Галанін.

     – Структура нашого підприємства дуже різноманітна. Вона містить у собі карʼєри, фабрики та допоміжні ремонтні цехи, які потребують робітничих кадрів. На комбінаті є велика матеріальна база та фахівці, які у ролі наставників допомагають молодим спеціалістам осягнути професійні навички.

     Серед переваг, які є у випускників Центру, Олександр Олександрович вбачає наявність робітничої спеціальності, адже на комбінаті вони вже зможуть отримати свою першу професію, стати кваліфікованими спеціалістами з розрядом. А що далі – залежить від цілеспрямованості та бажання працівника.

     Начальник відділу кадрів пояснив, наскільки важливо для подальшого карʼєрного зростання першочергово набути практичних навичок, ознайомитися з технологією, розумітися на тонкощах виробничих процесів.

      Крім того, у працівників комбінату є можливість здобути вищу освіту коштом підприємства, за умови відпрацювання.

      – Комбінат інвестує у вас, як у фахівців майбутнього. Ми готові допомагати молоді підвищувати свою кваліфікацію, здобувати базову, магістерську освіту, рухатися далі у своїй професійній діяльності, – зазначив Олександр Галанін.

     Але навіть маючи вищу освіту, в роботі не обійтися без практичного досвіду. Про це розповів колишній випускник Центру, а зараз в.о. першого заступника головного енергетика комбінату Дмитро Дрозд.

      Він прийшов працювати на підприємство у 2013 році. Спочатку дипломованому спеціалісту запропонували вакансію електрослюсаря 3-го розряду. А вже згодом він пробував себе на різних посадах, зростав професійно і підіймався службовими сходами. Спершу його призначили електриком дільниці. У 2018 році він уже працював в Апараті управління – провідним інженером з експлуатації та ремонтів відділу головного енергетика. Через два роки Дмитру Дрозду довірили виконувати обовʼязки першого заступника головного енергетика на комбінаті.

     — Цей шлях був складним і тернистим. Та найбільше мені допомогли дуже гарні практичні навички і знання – те, що я отримав на базі училища, акцентував Дмитро.

      Підсумовуючи спілкування під час круглого столу, Неля Тарикіна подякувала його учасникам за плідну співпрацю.

Слово майбутнім спеціалістам

      Після офіційної частини ми поспілкувалися з випускниками Центру, поцікавились їхніми планами на майбутнє.

      Денис (19 років) отримав освіту за інтегрованою спеціальністю: «Електрослюсар (слюсар) черговий та з ремонту устаткування, електрогазозварник, стропальник».

      – Закінчивши 9 класів школи, вирішив отримати популярну у всі часи робочу спеціальність. І не шкодую, адже вона завжди може знадобитися.

     Зараз хлопець розмірковує над подальшим навчанням, цікавиться IT- технологіями.

     Його одногрупник Дмитро теж задоволений здобутою професією. Її хлопцеві порекомендував батько Олег Демченко, який працював на комбінаті електрослюсарем, а зараз захищає країну у складі ЗСУ. Дмитро прагне піти стопами батька, тому хоче спробувати вступити на військову кафедру. Якщо не вийде – піде працювати на комбінат.

     – Батьку та всім Захисникам України бажаю Перемоги! – сказав юнак.

     Марія (18 років) здобула спеціальність «Кухар». Закінчивши 11 класів школи, дівчина через війну не вступила до вишу, тому вирішила не втрачати час і опанувала професію кухаря в Центрі.

      – Я послухала те, що було на круглому столі, і мене зацікавила можливість працевлаштування на комбінат.

     Наш діалог дівчина завершила такими щирими побажаннями:

      – Бажаю кожному знайти себе у професії! Нашій Україні – Перемоги та миру нам всім!

     Нагадаємо, що до середини червня у Ремонтно-механічному цеху комбінату проходять виробничу практику 17 випускників Центру. Після її завершення вони захищатимуть пробні роботи. А в подальшому кращі з них матимуть можливість отримати своє перше робоче місце на нашому підприємстві.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11