Будьте пильними! В області орудують онлайн-шахраї

     Аби ошукати людину, шахраї вдаються до різних маніпуляцій, обманюють телефоном або в Інтернет мережі, викрадають персональні дані шляхом створення фейкових посилань. Тільки цьогоріч за фактом таких злочинів на Дніпропетровщині порушено понад 3,2 тисячі справ. Майже третина з них вже розкрита. Про це йшлося на брифінгу у Дніпропетровській ОВА.

    Як розповідає старший оперуповноважений відділу організації роботи розкриття злочинів проти власності УКР ГУНП у Дніпропетровській області Назар Онопрієнко, все частіше шахраї діють в онлайні:

     – Пропонуючи користувачу Інтернету товар чи послугу, зникають після внесення за них оплати. Вдаються й до телефонних дзвінків. Представляються працівниками фінансових та соціальних установ. Так виманюють персональні дані, номери рахунків і банківських карток.

     Не нехтують зловмисники й фішингом — розсилають людям електронні повідомлення чи посилання на онлайн-сервіси, у яких нерідко йдеться про можливість отримання матеріальної допомоги чи грошової винагороди. Для цього просять поділитися інформацією про себе.

      – Як такого портрета жертви шахраїв немає. Страждають від їхніх дій і молоді, і люди старшого віку, зазначив Назар Онопрієнко.

     Аби не потрапити «на гачок» зловмисника, старший оперуповноважений радить ні з ким не ділитись своїми персональними даними.

     – Перш ніж переводити кошти в інтернет-магазин, переконайтеся, що він не фейковий. Продивіться відгуки покупців. Підозрюєте, що наткнулися на шахрая, повідомте на лінію 102,застерігає поліцейський.

     Не нехтуймо безпекою у віртуальному просторі! Знаючи про хитрощі шахраїв та користуючись надійними перевіреними ресурсами, можна вберегтися від онлайн-атак зловмисників.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11