У громадах Дніпропетровщини працюватимуть помічники ветеранів війни

     Дніпропетровщина стала однією з чотирьох областей, у якій реалізують пілотний проєкт Мінветеранів із запровадження Інституту помічника ветерана. Його мета – допомогти демобілізованим українським Захисникам інтегруватися у мирне життя. Помічники ветеранів пройдуть навчання на базі вишів, а наприкінці літа фахівці розпочнуть виконувати свою місію. Про це розповіли у Дніпропетровській ОВА.

     До Інституту помічника ветерана увійдуть люди, котрі допомагатимуть демобілізованим бійцям у розвʼязанні їхніх проблем. Про цю ініціативу з начальником ОВА Сергієм Лисаком говорила Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна. Вона презентувала проєкт й керівникам районів та громад.

      – Ми обрали чотири пілотні області – Дніпропетровська, Львівська, Вінницька та Миколаївська. У них запровадимо Інститут помічника ветерана. Він об’єднає людей, які допоможуть демобілізованим бійцям адаптуватися до мирного життя. Налагодять діалог з родиною, соціальними службами, роботодавцями,зазначила урядовиця.

     Роботу помічників у громадах координуватимуть сервісні офіси, які створять на рівні районів.

      — Бажано, щоб ці люди й самі були з числа ветеранів або членів їхніх родин. Бо вони розуміють, як відчуває себе людина після важкого випробування війною, – додала Юлія Лапутіна.

     Начальник ОВА Сергій Лисак не раз наголошував на тому, що підтримка Захисників України – пріоритетний напрямок для регіону. За його ініціативи на Дніпропетровщині розробляють комплексну програму реабілітації військових та працюють над впровадженням сервісу «Я – ветеран», де бійцям надаватимуть послуги через «єдине вікно».

      Важливо, що держава дбає про своїх Захисників, адже після повернення з війни їм доведеться наново адаптуватися до цивільного життя, яке суттєво відрізняється від військової служби. Наша турбота і підтримка допоможе воїнам впевнено почуватися у мирному житті, яке вони зараз героїчно виборюють зі зброєю в руках.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11