Рятувальники закликали містян бути обережними на воді!

20-го травня в Покрові сталася трагедія. Того дня рятувальники отримали повідомлення про те, що на річці Базавлук знаходиться порожній човен, а біля берега стоїть припаркований автомобіль. Надзвичайники негайно виїхали на місце події та виявили поряд з човном, який був на відстані 50 метрів від берега, тіло чоловіка, частково занурене у воду. Загиблим виявився 74-річний місцевий мешканець.

Саме зважаючи на цю подію, а також через те, що починається літній купальний сезон, ризик виникнення подібних ситуацій на водоймах суттєво зростає. Для того, щоб їх попередити та уникнути, днями співробітники Нікопольського районного управління ДСНС провели профілактичну роботу серед громадян, які перебували на березі ставка у місті Покров.

Рятувальники наголошували на тому, що в районі немає спеціально визначених місць масового перебування біля води, і там не чергує медичний та рятувальний персонал, який, в разі необхідності, зможе надати першу допомогу постраждалим. Тому кожен, хто пішов купатися на річку чи ставок, повинен бути максимально обережним та неухильно дотримуватися певних заходів безпеки.
Окремим моментом профілактичної бесіди стало питання про нагляд дорослих за дітьми під час їхнього купання у водоймі. Дітлахів застерегли, що не варто купатися наодинці, а також далеко відпливати від берега.
Також ДСНСники акцентували на тому, що дорослим не варто купатися у нетверезому стані, тому що це може призвести стати загрозою для життя.
Наостанок рятувальники видали відпочивальникам пам’ятки про базові правила безпеки, які без перебільшення можуть врятувати життя.

Правила безпечної поведінки на воді та біля води:
— діти повинні купатися обов’язково під наглядом дорослих;
— вчитися плавати потрібно під керівництвом інструктора або батьків;
— не купайтеся i не пірнайте у незнайомих місцях;
— слід дуже обережно поводитися на надувних матрацах та іграшках, особливо, коли є вітер або сильна течія;
— якщо течія вас підхопила, не панікуйте, треба пливти за нею, поступово i плавно повертаючи до берега;
— не купайтеся в холодній воді, щоб не сталося переохолодження;
— не треба купатися довго, краще зайти у воду кiлька разів по 20-30 хв.;
— не можна гратися на воді у такі ігри, які можуть завдати шкоди;
— не подавайте без потреби сигналів про допомогу;
— не пірнайте під людей, не хапайте їх за ноги;
— купатися рекомендовано вранці i ввечері;
— не слід купатися наодинці;
— не підпливайте до коловоротів, пароплавів i катерів;
— не стрибайте головою вниз у місцях, глибина яких вам невідома.
— не забувайте, що вода несе й небезпеку! Шторм, повінь, сильна злива можуть завдати шкоди не тiльки навколишньому середовищу, але й людині!
Тож, якщо відправляєтесь на відпочинок до водойм, будьте обачними та обережними. Не нехтуйте простими правилами безпеки, вони можуть врятувати ваше життя.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11