Злочини росії проти України – геноцид, режим в росії – рашизм. Українців чекають у НАТО

     На сесії в Люксембурзі Парламентська асамблея НАТО ухвалила декларацію, в якій одностайно визнала злочини росії проти України геноцидом, а режим в рф – рашизмом. Крім того, асамблея закликала уряди своїх країн відкрито оголосити на майбутньому саміті у Вільнюсі про те, що Україна стане членом Альянсу і погодити наступні конкретні кроки для вступу нашої держави до НАТО. Про це повідомив голова постійної делегації України у Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв.

   На думку дипломата, ухвалення декларації ПА НАТО матиме далекосяжні політичні наслідки:

      – Це наша дипломатична перемога. Всі наші ключові побажання щодо фінального тексту декларації враховані. Там є і підтримка міжнародного трибуналу, і допомога Україні до перемоги і після неї, і засудження ідеології рашизму, і відновлення територіальної цілісності, і санкції, і репарації, і план Маршалла, і багато іншого, – написав Єгор Чернєв.

      Він зауважив, що узгодженню прямих та чітких формулювань в декларації щодо українського питання передувала довга боротьба на дипломатичному фронті, «десятки і сотні годин переговорів та консультацій».

     – Фундамент до саміту НАТО у Вільнюсі закладений. Парламентарі країн Альянсу свою позицію висловили. Тепер справа за урядами, – вважає очільник української делегації.

      Нагадаємо, що Верховна Рада України 2 травня ухвалила постанову, яка визначає політичний режим у росії як «рашизм». У пояснювальній записці документа йдеться, що російсько-українська війна «викрила всьому світові реальну сутність політичного режиму володимира путіна як неоімперської, тоталітарної диктатури, яка наслідує найгірші практики минулого та втілює ідеї фашизму й націонал-соціалізму в сучасній версії російського фашизму (рашизму)».

     Як прогнозував президент України Володимир Зеленський ще у квітні минулого року, термін «рашизм» характеризуватиме росію в історичних книжках:

      – Це нацизм – те, що вони робили: вбивства, катування, насильство над маленькими дітьми, зґвалтування… Усе, що відбувалося, це навіть не прояв – це і є нацизм. Історично їхня держава буде мати у книжках та історії таке слово, яке ніхто не вигадував і яке всі повторюють і в Україні, і в Європі – рашизм.

     Володимир Зеленський вітає рішення асамблеї НАТО, яке свідчить про розуміння світом України.

      – Речі названі своїми іменами: чітке визнання геноцидом злочинів Росії проти нашої держави, чітке засудження рашистської ідеології. Це правильна основа і для наших міжнародних організацій,зазначив Президент.

      Визнання Парламентською асамблеєю НАТО злочинів росії проти України геноцидом та російського режиму – рашизмом є важливим кроком на шляху досягнення української «формули миру». Саме фашизму росії у всіх його жахливих проявах протистоять вмотивовані воїни ЗСУ, що на полі бою здобувають Перемогу та безпеку для усього людства. Як і нацизм свого часу, так і рашизм зараз зазнає краху. Для цього знову обʼєднався весь цивілізований світ.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11