22 травня, Дніпропетровщина: масована атака на обласний центр, є руйнування і постраждалі

Сили ППО врятували обласний центр від смертоносної атаки. Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак надав інформацію про те, що цієї ночі ворог здійснив масований авіаудар по регіону. Але наші мужні захисники з ПвК «Схід» зуміли гідно протистояти ворогу. Силами ППО над областю знищені 15 безпілотників та 4 крилаті ракети. Проте, за словами посадовця, є й «прильоти»:

У Дніпровському районі через ракетний удар поранення отримав 27-річний чоловік. Він у лікарні в стані середньої тяжкості. Пошкоджені кілька будівель рятувального підрозділу. Виникло дві пожежі, які вже загасили. Знищені більш ніж 10 вантажних та легкових авто, стільки ж одиниць спецтехніки – пошкоджені. Побиті й 25 приватних машин та 2 автобуси. Влучання сталося також по приватному підприємству у Дніпрі. Там понівечені 3 будівлі. В Іларіонівській громаді Синельниківського району впав БПЛА. Виявили там й уламки ракети. Постраждали 7 людей. Жінки 52 та 70 років – у лікарні. Зачепило 3 приватні будинки та 9 багатоквартирних. А ще – дитсадок, магазини та адмінбудівлі. Потрощені 6 авто. Обстеження території тривають.

Не припиняється терор Нікопольщини. Керівник обласної ради Микола Лукашук додав, що вчора російські загарбники протягом дня неодноразово атакували Мирівську громаду, що на Нікопольщині. Вдарили дроном, а також випустили з важкої артилерії понад 40 снарядів. Внаслідок обстрілів знищено приватний житловий будинок та легкову автівку. Ще шість приватних осель, господарську споруду і машину понівечено. Зачепило також пошту, медзаклад, агропідприємство, адмінбудівлю. Постраждалих немає.

Завдав удару ворог і по Межівській громаді Синельниківського району. Наразі територію обстрілу обстежують. Люди неушкоджені.

Україна витримала 452 дні широкомасштабної збройної агресії рф і продовжує тримати удар. Завдяки Силам оборони, Президенту і кожному українцю, який допомагає державі – переможемо, – впевнений Микола Васильович.

Все добре, але обережність не завадить. Очільник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко повідомив, що ніч минула з нескінченними тривогами, але без «прильотів» на території району.

Вранці росіяни здійснили декілька залпів зі ствольної артилерії. Загроза обстрілу, наразі, актуальна для Марганецької і Мирівської ТГ. В інших районах області працювало ППО, відбиваючи чергову нічну атаку агресора. Прошу вас пам’ятати про ймовірність денних артилерійських обстрілів та уникати відкритих місць. Щиро бажаю вам гарного дня, – акцентував Євген Вячеславович.

Місто відновлюється та живе. Мер Нікополя Олександр Саюк повідомив, що вся інфраструктура і комунальні підприємства виконують свої функції.

Будьте уважні, не ігноруйте сигнали тривоги, загроза обстрілів в нас залишається. Тримаймось, ми разом! Все буде Україна! – вірить Олександр Іванович.

«Сталеве серце» Кривбасу б’ється з мрією про Перемогу. Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул акцентував на тому, що оперативна обстановка на Криворізькому напрямку залишається під контролем ЗСУ:

Наші підрозділи протягом останнього тижня завдавали точних ударів по районах зосередження особового складу, артилерії та складів боєприпасів окупантів. Лише за останню добу, за інформацією Оперативного командування «Південь», ракетно-артилерійськими підрозділами відмінусовано у ворога 1️ реактивну систему залпового вогню «Град», крупнокаліберну гаубицю, 2 одиниці автотехніки і 1 ПТРК, також знищено польовий пункт боєпостачання.

Кривий Ріг продовжує працювати на Перемогу. Всі органи влади злагоджено та ефективно виконують свої обов’язки. Соціальні установи, лікарні та комунальні підприємства, комунальний транспорт – працюють в штатному режимі.

Також Кривий Ріг приймає вимушених переселенців. Всього з початку війни офіційно зареєстровано більш ніж 73,6 тисячі біженців, а реально місто прихистило понад 80 тисяч людей.

Зберігаємо спокій, витримку, допомагаємо один одному, віримо у наші Збройні Сили! – традиційно закликає Олександр Вілкул.

Розпочинаємо робочий тиждень з подяки нашим мужнім оборонцям неба, які вкотре максимально захистили регіон від ворожої атаки. Тримаємо кожен свій фронт та віримо, що разом здолаємо будь-які випробування та крок за кроком наблизимося до визначного дня нашої Перемоги.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11