18 травня, Дніпропетровщина: під ударом – Нікопольський та Синельниківський райони

     За день ворог тричі вгатив по Нікопольщині. За інформацією очільника Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака, дісталося Мирівській та Марганецькій громадам. Є руйнування.

     Повідомляється, що у Мирівській громаді пошкоджені багатоквартирний будинок, 11 приватних садиб, господарська споруда, пасіка, дві автівки, 6 газогонів, 7 ліній електропередач. А ще понівечені поштове відділення, два заклади культури, дитсадок, амбулаторія, сільгосппідприємство та магазин.

     У Марганецькій громаді потрощена агрофірма.

     – Минулося без загиблих і постраждалих. Це – головне, – зазначив керівник ДніпроОВА.

     Вночі нашу область ворожі ракети оминули. Вночі окупанти завдали масованого ракетного удару по Україні. Однак в жодному з районів Дніпропетровщини обстрілів не зафіксовано. Про це повідомив керівник обласної ради Микола Лукашук.

      – Дякуємо Силам оборони за черговий мирний ранок і за те, що бережуть наш спокій, – написав очільник облради.

     Щодо ворожих атак з артилерії, посадовець повідомив про вечірній обстріл з РСЗВ території Межівської ТГ, що в Синельниківському районі. За його словами, люди неушкоджені, дані щодо руйнувань уточнюються.

     — День за днем, крок за кроком ми наближаємося до нашої Перемоги. Окупанти не можуть досягнути мети на полі бою, тому вдаються до терору мирного населення. Але ми витримаємо і не здамося. Україна – сильна! – наголосив Микола Лукашук.

      Вечір та ніч у Нікополі минули спокійно. Обійшлося без обстрілів, постраждалих та поранених. Як запевняє мер міста Олександр Саюк, працює вся інфраструктура, комунальні підприємства виконують свою роботу.

     – Хочу побажати вам доброго трудового дня. Тримаймось, ми разом! Все буде Україна! – зазначив Олександр Іванович.

     Криворіжжя – непохитний форпост України. Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул поінформував щодо ситуації на цьому напрямку фронту. Вона традиційно залишається під контролем ЗСУ.

      – За даними Сил оборони таврійського напрямку, наші підрозділи ракетних військ і артилерії продовжують контрбатарейну боротьбу і роботу по плановим цілям. Втрати противника за добу складають майже роту. Знищено та пошкоджено 21 одиницю ворожої техніки, – доповів Олександр Юрійович.

      Що стосується самого Кривого Рогу, за словами посадовця, у місті повністю забезпечена робота комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ, працює вся критично важлива інфраструктура.

      – Як завжди, зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу неминучу Перемогу!

      Пишаємося мужністю та спритністю українських Захисників! Вдячні за кожен день, який ми зустрічаємо на своїй землі. Обʼєднуємо наші зусилля задля Перемоги.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11