Молодим спеціалістам відкрита дорога на комбінат

Кадрова політика Покровського гірничо-збагачувального комбінату направлена на омолодження персоналу. Основним донором для підприємства вже багато років є Покровський центр підготовки та перепідготовки робітничих кадрів (далі Центр). Саме на цій освітній платформі готують майбутніх спеціалістів для комбінату, які мають можливість проходити оплачувану практику в його підрозділах. В перспективі кращі учні гарантовано отримують перше робоче місце. Але у такий звичний перебіг виробничого навчання цього освітнього року втрутилась війна, що внесла в нього свої корективи. До травня 2023-го молоді спеціалісти Центру не мали можливості проходити практику через заборону департаменту освіти та науки Дніпропетровської ОВА. Так дбали про безпеку учнів. З 8-го травня виробниче навчання випускників відновили. Протягом місяця учні зможуть почерпнути для себе ази професії, переймаючи досвід у працівників з багаторічним стажем. Скільки випускників центру наразі проходять практику на комбінаті, за якими спеціальностями і з якою подальшою перспективою – читайте у нашій публікації.

За словами директора Центру Наталії Дяченко у 2023 році навчальний заклад випустить у доросле життя майже півсотні учнів:

– Цього року випускниками нашого Центру стануть 47 учнів наступних інтегрованих спеціальностей: «Електрослюсар (слюсар) черговий та з ремонту устаткування, електрогазозварник, стропальник» та «Електрогазозварник. Електрогазозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах».  

Дуже важливо, що на 90% робітничих професій, спеціалістів яких готують в Центрі, підписані договори з комбінатом. Що мається на увазі?

– Наша співпраця включає в себе не тільки виробничу практику учнів на підприємстві, а й те, що випускники гарантовано отримують можливість працевлаштування. Звісно, за умови успішного захисту дипломної роботи та бажання потенційного працівника, – пояснює заступник директора Центру з навчально-виробничої частини Наталія Троценко.

Отже, з 8-го травня 17 цьогорічних випускників освітнього закладу визначаються зі своїм подальшим фаховим спрямуванням. Допомагають їм у цьому досвідчені працівники Ремонтно-механічного цеху. На базі саме цього підрозділу проходять практику учні за такими професійними спрямуваннями:

  • «Електрогазозварник. Електрогазозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах» – 10 чоловік;
  • «Електрослюсар (слюсар) черговий та з ремонту устаткування. Електрогазозварник. Стропальник» – 7 чоловік.

Основним місцем для їх виробничого навчання стала дільниця з ремонту та виготовлення металоконструкцій. Тут учні протягом місяця вчитимуться різати та зварювати метал з урахування всіх правил безпеки та особливостей цієї роботи.

Начальник відділу кадрів та навчання комбінату Олександр Галанін зазначає, що за місяць на екзаменах і підприємство, і випускники зможуть визначитись з подальшим залученням молодих фахівців до трудового колективу підприємства:

– Наш комбінат завжди має потребу у молодих фахівцях робітничих спеціальностей. На даний момент найбільш затребуваними є професій слюсар й електрослюсар черговий та з ремонту устаткування, а також електрогазозварник. Сподіваємось, що під час випускних іспитів ми знайдемо для себе перспективних кандидатів на ці посади серед учнів Центру. До речі, молоді спеціалісти мають враховувати, що наше підприємство дає своїм працівникам можливість отримання вищої освіти за рахунок комбінату. Але, звичайно, з подальшим відпрацюванням, – пояснює Олександр Олександрович.

 

Така перспективна співпраця вигідна, як Центру, так і комбінату. У наш складний воєнний час не так легко знайти бодай якусь роботу. Часто навіть фахівці з вищою освітою не можуть працевлаштуватись. А от робітничі професії, на думку Олександра Галаніна, – це якраз той варіант, який цілком може допомогти молодому спеціалісту одразу після навчання ступити на свій самостійний професійний шлях.

Якщо ви прагнете здобути професійно-технічну освіту на базі Центру, то можете вже зараз прямувати до своєї мети. Освітній заклад розпочинає комплектацію груп на наступний навчальний рік. До числа інтегрованих спеціальностей, які можна тут опанувати, входять: «Електрослюсар (слюсар) черговий та з ремонту устаткування, електрогазозварник, стропальник» та «Електрогазозварник. Електрогазозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах», «Електрогазозварник, машиніст екскаватора» та  «Кухар-кондитер».

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11