Уламки пробили голову: колишній працівник комбінату Іван Рудий потребує нашої допомоги

Надзвичайна подія, внаслідок якої постраждав 57-річний Іван, трапилась минулої суботи, 13-го травня. Тоді російські терористи вкотре у вихідний день вгатили по Нікополю. Ворожі снаряди понівечили чимало споруд, але головне те, що дуже сильно травмували чоловіка, який просто їхав на своїй автівці по справах. Жертвою російської атаки став колишній робітник АТЦ Іван Рудий. Чоловік багато років працював на нашому підприємстві, начальник цеху Роман Меркулов тільки позитивно говорить про нього. Зараз ця людина потребує нашої підтримки, бо попереду у Івана тривалий процес лікування та реабілітації.

Як це було: з оперативних зведень

Того суботнього 13-го травня, за словами очільника Дніпроперовщини Сергія Лисака, агресор вчинив черговий військовий злочин:

 – Знову накрив вогнем важкої артилерії Нікополь. Постраждав 57-річний місцевий мешканець. Чоловік знаходився у своїй автівці. Нині він у важкому стані госпіталізований до реанімації. У місті пошкоджені дві багатоповерхівки, п’ять приватних будинків, декілька господарчих споруд. Понівечені гараж, мікроавтобус і дві лінії електропередач. Наслідки обстрілів з’ясовують надзвичайники.

 З голови Івана дістали десяток осколків

За кермом того мікроавтобусу і був Іван Рудий.

Його дружина Ірина розповідає, що вони якраз з чоловіком приїхали додому після здійснення закупів для того, щоб поїхати разом на дачу. Мешкає подружжя у Нікополі, по вулиці Дружби. В той район тоді і поцілили снаряди окупантів:

– Ми приїхали додому з ринку. Ваня мене висадив, а сам поїхав далі по справах. Буквально дві хвилини він від’їхав від дому, і я чую – обстріл. Я одразу стала телефонувати чоловікові, але трубки він не брав. Через 5 хвилин з його телефону мені відповіли поліцейські. Сказали, щоб я підійшла до машини. Виявилось, що в наше авто потрапив снаряд. Автівка була дуже понівечена, а Ваню з мінно-вибуховою травмою голови вже увозила швидка.

Слава Богу, чоловіка вдалось врятувати. Він переніс важку операцію з трепанації черепу. З голови Івана дістали 10 уламків від снарядів різного типу. В результаті травми чоловік втратив зір, у нього відібрало ліву сторону.
Зараз він перебуває у відділенні нейрохірургії Дніпропетровської обласної лікарні імені Мечникова.
Дружина знаходиться поряд з Іваном. Говорить, що він вже прийшов до тями. Навіть трохи жартує, але це йому робити дуже боляче. Лікарі налаштовують Ірину на тривалу, дороговартісну і важку реабілітацію, яка чекає на її чоловіка попереду.
– Я впевнена, що разом ми все витримаємо. І все у нас буде добре. Він у мене – міцний, спортсмен, тому крок за кроком ставатимемо на ноги, – упевнена Ірина.
 
Ми також дізнались, що Іван Рудий завжди був на варті спокою Нікополя. Він патрулював вулиці міста у складі територіальної оборони. Активіст і спортсмен по життю, не міг просто так дивитись, як ворог нищить його місто, тому намагався хоч чимось бути корисним у цій боротьбі. По життю Іван завжди займався спортом. Особливо його знають серед команди хокеїстів з Покрова та околиці, яка щороку підтримує традиції і грає у своє задоволення. Хлопці з команди, куди входить і Роман Меркулов, теж зібрали кошти для товариша. Закликають всіх небайдужих долучитись хоча б однією гривнею до збору.
Пам’ятайте, ваша гривня може поставити на ноги чоловіка і повернути його до повноцінного життя.

Номер банківської карти для допомоги: 4731 2196 4050 2377 (Іван Рудий).

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11