15 травня, Дніпропетровщина: Марганецька громада оговтується від ворожих обстрілів

     Ніч на Дніпропетровщині була спокійною. З такою хорошою новиною вранці до мешканців звернувся очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

      – Нам є кому за це дякувати. Українська армія – найсильніша в світі. Українська нація – непереможна і нескорена. Бажаю всім тихого дня і вдалого робочого тижня. Все буде добре! – написав Сергій Петрович.

     Вчора ворог завдав ударів по Нікопольському району. Керівник обласної ради Микола Лукашук повідомив, що вчора вдень окупанти двічі обстріляли Марганецьку громаду, постраждали двоє мирних мешканців.

      – Чоловік та жінка, 1985 року народження, госпіталізовані до лікарні. Їм надали усю необхідну допомогу. За словами лікарів, стан постраждалих стабільний. Поранення мали не важкий характер.

     Також, за словами посадовця, через ворожі атаки пошкоджені 7 приватних житлових будинків, 1 господарча споруда, 2 паркани, 1 легковий автомобіль, 2 лінії електропередач.

     В інших громадах області день пройшов спокійно.

     Незламний Нікополь живе у робочому ритмі. Мер Нікополя Олександр Саюк відзвітував, що в місті продовжують усувати наслідки обстрілів. Працюють всі комунальні підприємства та інфраструктура. Допомога нікопольцям не припиняється.

      – Будьте уважні, не ігноруйте сирену, загроза обстрілів в нас залишається, – закликав Олександр Іванович.

     Він побажав українцям доброго трудового дня.

      – Тримаймось, ми разом! Все буде Україна!

     Місто-фортеця працює, наближаючи Перемогу. На брифінгу голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул доповів, що оперативна обстановка на Криворізькому напрямку фронту залишається під контролем ЗСУ. Наші Захисники протягом тижня завдавали точних ударів по районах зосередження особового складу, артилерії та складів боєприпасів окупантів.

      – Лише за останню добу, за інформацією Оперативного командування «Південь», нашою авіацією нанесено удар по зосередженню живої сили ворога в Каховському районі, а виконання вогневих завдань нашими ракетно-артилерійськими підрозділами призвело до втрат ворога в кількості – 5 безпілотних літальних апаратів ударного та оперативно-тактичного типів, 5 бойових броньованих машин, самохідний міномет «Тюльпан», 2 крупнокаліберні гармати, ще 4 одиниці автотехніки. Крім того, знищено 2 польових пункти боєприпасів.

     Олександр Юрійович акцентує, що не маючи успіхів на полі бою, ворог продовжує використовувати тактику терору мирних міст, громад і цивільного населення.

      – Окупанти завдають злочинних ударів ракетами, ударними БПЛА, б’ють з РСЗВ та важкої артилерії. Так, за даними Командування повітряних сил ЗСУ, у ніч на 14 травня російські окупанти атакували Україну з різних напрямків ударними дронами «Shahed-136/131», ракетами «Калібр» з кораблів у Чорному морі, крилатими ракетами Х-101/Х-555/Х-55 з літаків стратегічної авіації Ту-95мс. Протягом нічної атаки знищено три крилаті ракети та 25 безпілотних літальних апаратів: 18 ударних дронів типу «Shahed-136/131»; один ударний БпЛА типу «Ланцет»; два БпЛА оперативно-тактичного рівня «Орлан-10»; чотири БпЛА (тип уточнюється) та три крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55.

     Посадовець закликає уважно ставитися до сигналів повітряної тривоги, берегти себе та своїх близьких.

     Кривий Ріг, з урахуванням реалій воєнного часу, живе нормальним життям. Олександр Вілкул зазначає, що в штатному режимі працюють соціальні установи, лікарні, комунальні підприємства і транспорт.

     Поступово відкриваються заклади освіти. За інформацією Олександра Вілкула, минулого тижня у Кривому Розі відкрили ще 6 дитячих садочків. Тобто в загальному у місті працює вже 38 дошкільних закладів освіти. Цю цифру планують збільшити до 62. Також продовжується й підготовка шкіл до виходу на очне навчання з 1-го вересня.

     — Кривий Ріг та всі ми працюємо на нашу Перемогу. Дякую кожному, хто робить свій внесок! Зберігаємо спокій, витримку, допомагаємо один одному, віримо у наші Збройні Сили!

     Розпочинаємо новий тиждень з переможним настроєм та робимо свій вклад у наближення спільної мети!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11