9 травня, Дніпропетровщина: ворожа ракетна атака на регіон, є постраждалі від уламків

Оборонці неба врятували життя людей. Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак надав інформацію про те, що вночi вiйськовi з повiтряного командування «Схiд» збили всi 8 ракет, якi ворог спрямував на наш регіон.

За словами посадовця, уламки ворожих ракет впали на чотириповерхівку у Дніпрі. Поранена 32-річна жінка, вона у лікарні. У будинку пошкоджені дах та перекриття кількох квартир. На третьому поверсі виявили бойову частину ракети. Доки працювали вибухотехніки, кілька десятків мешканців евакуювали. Небезпечні уламки вже вивезли, їх знищать.

Неспокійно було і на Нікопольщині. По самому Нiкополю та Марганецькiй громадi агресор бив з важкої артилерії. Один приватний будинок знищено, ще 4 – пошкоджені. Побиті господарська споруда та лінії електропередач. Люди, на щастя, цілі.

Всім тихого дня. Переможемо! – впевнений Сергій Петрович.

Ворог лютує, але нас не зламати. Керівник обласної ради Микола Лукашук додав, що вчора ворог вчинив черговий злочин, вдаривши ракетою «Іскандер» по мирному Павлоградському району. Відповідні служби одразу ж виїхали на місце для уточнення деталей атаки. На щастя, обійшлося без жертв.

Поки світ вшановує памʼять жертв Другої світової війни, поки світ намагається відновити мир і зупинити агресора, росія продовжує коїти злочин за злочином. Це країна-терорист, яка сама обрала своє майбутнє. З вірою в українські Сили оборони, в Президента, в нашу Перемогу – вистоїмо, – вірить Микола Васильович.

Заклики до обережності. Очільник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко закликав мешканців прибережних територій спланувати сьогоднішній день, максимально обмеживши своє перебування на відкритих територіях.

Немає 100% впевненості, що 9 травня мине без обстрілів, як і впевненості в протилежному. Проте, краще зайвий раз виконати заходи безпеки, аніж потрапити під ворожий обстріл, – відзначив очільник РВА.

Томаківська громада отримала «чорну звістку». Повідомляється, що, боронячи Батьківщину, під Бахмутом загинув 23-річний ЛЯХ Максим – старший син відомої у Томаківці волонтерки Лілії Лях.

Розділяємо біль утрати та висловлюємо щирі співчуття батькам, рідним та близьким загиблого Захисника. Світлий спомин про Максима залишиться в наших серцях. Прощання з Героєм відбудеться 9 травня, о 12.00 у с.Топила, – зазначено у повідомленні.

Тримаємо стрій. Мер Нікополя Олександр Саюк повідомив, що вся інфраструктура і комунальні підприємства виконують свої функції. Міська влада разом з комунальниками займається ліквідацією наслідків попередніх ворожих обстрілів.

Будьте уважні, не ігноруйте сигнали тривоги, загроза обстрілів в нас залишається. Тримаймось, ми разом! Все буде Україна! – вірить Олександр Іванович.

Віримо у Перемогу. Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул акцентував на тому, що оперативна обстановка на Криворізькому напрямку залишається під контролем ЗСУ:

За даними Сил оборони Таврійського напрямку, наші підрозділи виконують контрбатарейну боротьбу і роботу по планових цілях. Втрати противника складають більше роти, знищено та пошкоджено 16 одиниць військової техніки окупантів. Також на Херсонщині силами протиповітряної оборони повітряного командування «Південь» знищено 3 БПЛА ворога.

У Кривому Розі вся важлива інфраструктура працює стабільно. Повністю забезпечено роботу комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ.

У місті працюють вже 37 садків. Також продовжується й підготовка шкіл до виходу на очне навчання з 1-го вересня.

Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу неминучу Перемогу! – закликає Олександр Вілкул.

Віримо, що зуміємо вистояти та, наслідуючи наших мужніх героїв-визволителів, здобудемо таку омріяну Перемогу. Тому тримаємося та наближаємо цей визначний день.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11