8 травня, Дніпропетровщина: ворожий обстріл Нікополя та попередження про небезпеку

«Весна не знає, що іде війна…».Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак надав інформацію про те, що вночі окупанти випустили по Україні безпілотники. 35 із 35 знищили наші сили ППО.

Ніч в областi пройшла без ворожих атак. Дякую Богу і ЗСУ!

Сергій Петрович додав, що попри шалені ворожі атаки, розквітає незламна Нікопольщина. По-весняному чепуриться Марганець. Потопає у зелені Дніпро. Кожне місто та село регіону гордо стоїть, трудиться та вірить у Перемогу.

І знову страждає Нікополь. Керівник обласної ради Микола Лукашук додав, що вчора вдень окупанти здійснили обстріл Нікополя з важкої артилерії. Внаслідок ворожої атаки дістав поранення 43-річний чоловік. Понівечено АЗС, транспортне підприємство, лінію електропередач, легкову та вантажну автівки.

В новий робочий тиждень – з новими силами. Допомагаючи захисникам України, своїй державі та один одному. Разом – непереможні, – впевнений Микола Васильович.

Заклики до обережності. Очільник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко відзначив, що враховуючи до уваги тяжіння росіян до символізму і дат, можна припустити, що в наступні дні інтенсивні обстріли можуть повторитися.

Саме через це не буде зайвим скоротити перебування на відкритих ділянках місцевості, – закликав мешканців прибережних територій району Євген Вячеславович.

Мер Нікополя Олександр Саюк повідомив, що вечір та ніч по Нікополю минули без обстрілів. Вся інфраструктура і комунальні підприємства виконують свої функції. Міська влада разом з комунальниками займається ліквідацією наслідків попередніх ворожих обстрілів.

Будьте уважні, не ігноруйте сигнали тривоги, загроза обстрілів в нас залишається. Хочу побажати вам доброго трудового дня. Тримаймось, ми разом! Все буде Україна! – вірить Олександр Іванович.

Всі разом працюємо на Перемогу. Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул акцентував на тому, що оперативна обстановка на Криворізькому напрямку залишається під контролем ЗСУ:

Наші захисники здійснюють заходи щодо зниження бойових спроможностей ворога. Наші підрозділи протягом тижня завдавали точних ударів по районах зосередження особового складу, артилерії та складів боєприпасів окупантів. Лише за останню добу, за інформацією Оперативного командування «Південь», нашою авіацією завдано 2 удари по районах зосередження живої сили та техніки противника в Скадовському і Каховському районах Херсонської області. Підтверджені втрати ворога: 5 одиниць авто-бронетехніки, реактивна система залпового вогню «Град», крупнокаліберна гармата «Гіацинт» та 1 безпілотний розвідник.

За словами посадовця, місто, з урахуванням реалій воєнного часу, живе нормальним життям. Всі органи влади злагоджено та ефективно виконують свої обов’язки. Соціальні установи, лікарні та комунальні підприємства, комунальний транспорт – працюють в штатному режимі. Незважаючи на всі труднощі, у Кривому Розі тривають роботи з озеленення, заміна мереж, підготовка до наступного опалювального сезону, та з багатьох інших напрямів. Кожен сумлінно на своєму місці працює заради спільної Перемоги над ворогом.

Також проводиться велика робота для того, щоб з 1 вересня учні сіли за парти у школах – у тих закладах, де є обладнані укриття – таких буде більше 100.

Олександр Юрійович повідомив, що в місто продовжують прибувати вимушені переселенці. З початку минулого тижня офіційно зареєстровано ще понад 150 осіб. Всього з початку війни офіційно в місті зареєструвались більш ніж 73 тисячі біженців, а реально «сталеве» місто прийняло понад 80 тисяч людей.

Зберігаємо спокій, витримку, допомагаємо один одному, віримо у наші Збройні Сили! – традиційно закликає Олександр Вілкул.

Ані на мить не припиняємо молитися за наших мужніх Захисників та вірити в те, що вже зовсім скоро цей жах закінчиться. Працюємо кожен на своєму місці, крок за кроком наближаючи визначний день нашої Перемоги!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11