Республіка Корея поповнила автопарк лікарень Дніпропетровщини «швидкими»

     Загалом в рамках гуманітарної допомоги до України прибуло 10 машин швидкої допомоги марки «Хюндай» з Республіки Корея. Шість із них отримали лікарні Дніпропетровщини. Про це повідомляють у Дніпропетровській ОВА.

   Ключі директорам медзакладів особисто передав начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. Він розповів, який довгий шлях подолали автівки, щоб потрапити до місця призначення:

     – Вони подолали шлях у майже 9 тисяч кілометрів. З корейського Сеула через німецький Бремергафен. Потім зупинка у Львові. А вже з Дніпра вони поїхали до громад регіону.

     Зазначають, що машини доукомплектували та провели повне технічне обслуговування.

     – Загалом це десь півроку роботи, – зауважив народний депутат Дмитро Припутня. Дякую всім причетним – МОЗ, Послу України в Кореї, міжнародним організаціям та українським бізнесменам.

     Карети швидкої доволі комфортабельні. У салоні авто є місце для персоналу та пацієнта, а також все необхідне для транспортування людини до лікарні.

     Фахівці медзакладів, що отримали нові «швидкі», дуже радіють тому, що тепер зможуть ще якісніше надавати допомогу хворим. Особливо це актуально для людей, які живуть у віддалених населених пунктах.

     «Швидкі» від корейських друзів допомагатимуть рятувати життя та здоровʼя українців. Така підтримка під час війни є дуже важливою, вона засвідчує їх відданість принципам міжнародного права та справедливості.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11