1 травня, Дніпропетровщина: загарбники здійснили ракетну атаку на область. Є постраждалі та руйнування

окупанти атакували Павлоградщину. Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак надав інформацію про те, що ніч та ранок стали для нашого регіону трагічними:

Ворог атакував область ракетами. 7 з них військові повітряного командування «Схід» збили. Але є і влучання. Дісталося Павлоградському району. Попередньо, постраждали 25 людей. Серед них троє – діти. У Павлограді пошкоджено промислове підприємство. Там сталася пожежа, яку рятувальники вже приборкали. В житловому районі понівечено 19 багатоповерхівок, 25 приватних будинків, 6 закладів шкільної та дошкільної освіти, 5 магазинів. Є руйнування й у громадах району. У Вербківській – побиті майже 40 житлових будинків, у Юр’ївській – 2. У Межиріцькій – пошкоджено школу. На місцях прильотів працюють всі служби. Інформація уточнюється.

Від ворожого обстрілу загинув нікополець. Керівник обласної ради Микола Лукашук додав, що вчорашній день видався складним і для Нікопольського району. Надвечір агресор атакував сам Нікополь. Наслідки, на жаль, трагічні: загинув 48-річний чоловік. Ще двоє людей – чоловік 80 років та жінка 46 років – дістали поранення. Постраждалі – в стабільному стані, і лікуватимуться амбулаторно.

Через обстріл понівечено 6 п’ятиповерхівок і ще стільки ж приватних будинків, півдесятка господарських споруд, два газогони та електромережі. Наслідки ще уточнюються.

Наші Сили оборони знищать ворога. Україна буде вільною. А в росії вже немає майбутнього, – впевнений посадовець.

Очільник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко розповів про обставини загибелі мешканця Нікополя:

Під час обстрілу чоловік перебував на балконі квартири, спостерігав за подвір’ям та під час вибуху артилерійського боєприпасу поряд з будинком отримав смертельне поранення грудної клітки. Якби він знаходився в середині кімнати, то залишився б неушкодженим. Саме тому вкотре нагадую: якщо ви чуєте сигнал сповіщення про небезпеку обстрілів чи вибухи, то слід негайно залишити вулиці, відійти від вікон, покинути останні поверхи та кімнати, зовнішні стіни яких виходять до Каховського водосховища. Це дуже важливо та рятує життя!

Попри все, тримаємося. Мер Нікополя Олександр Саюк повідомив, що ніч у місті минула без обстрілів.

Вся інфраструктура, комунальні підприємства виконують свої функції. Усуваємо наслідки попередніх обстрілів, допомагаємо нікопольцям. Будьте уважні, загроза обстрілів в нас залишається. Якщо потрібна допомога, будь ласка, звертайтесь до нашого кол-центру: 0566696061 (з 7:00 до 19:00); 0684952584 (з 7:00 до 19:00) та 0800504105 цілодобово, – закликав містян Олександр Іванович.

Місто живе та працює на Перемогу. Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул акцентував на тому, що оперативна обстановка на Криворізькому напрямку залишається під контролем ЗСУ.:

Наші захисники здійснюють заходи щодо зниження бойових спроможностей ворога. Підрозділи протягом тижня завдавали точних ударів по районах зосередження особового складу, артилерії та складів боєприпасів окупантів.

Щодо ситуації в самому місті, то всі соціальні установи, лікарні та комунальні підприємства, комунальний транспорт – працюють в штатному режимі. Незважаючи на всі труднощі, у Кривому Розі тривають роботи з озеленення, заміна мереж, підготовка до наступного опалювального сезону, та з багатьох інших напрямів. Усі органи влади злагоджено та ефективно виконують свої обов’язки.

Рада оборони міста продовжує системну допомогу нашим військовим у матеріально-технічному забезпеченні. У місті також триває ремонт автомагістралей, якими рухається транзитний транспорт, відновлюються понтонні мости через річку Інгулець, які знесло після ракетного удару окупантів по Карачунівській греблі у вересні 2022 року.

Зберігаємо спокій, витримку, допомагаємо один одному, віримо у наші Збройні Сили! – закликає Олександр Вілкул.

Попри все, що нам доводиться переживати, не припиняємо вірити у наших найкращих у світі ЗСУ. Знаємо, що разом здолаємо всі труднощі та обов’язково відновимо мир на рідній землі. Тому з бойовим настроєм розпочинаємо новий робочий тиждень, тримаємо міцно свій фронт та наближаємо визначний день нашої Перемоги над ворогом!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11