Шановні ліквідатори, колеги, покровчани!

Сьогодні, 26 квітня, минає вже 37 річниця аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Вона стала найбільшою техногенною катастрофою минулого століття, що мала жахливі наслідки. Смертельну дозу опромінення отримали близько півмільйона людей. Радіація серйозно вразила 8,5 мільйонів жителів навколишніх територій. Тоді люди змушені були тікати з 30-кілометрової зони відчуження, евакуювали понад 90 тисяч осіб. Привидами стали більше 80 населених пунктів України. Відлуння трагедії прокотилося значною територією Європи, куди розповсюдились радіоактивні ізотопи. Вони осідали на землі, у воді, забруднювали навколишнє середовище.

Намагаючись запобігти ще більшій катастрофі, у боротьбу з некерованим атомом самовіддано вступили тисячі чоловіків, які за службовим обов’язком або добровільно відправились в радіаційну зону. Для багатьох ліквідаторів ця битва стала смертельною ще там – в пеклі Чорнобиля, і вже за цивільного життя. Світла пам’ять всім героям-ліквідаторам, які ціною власного життя зупинили радіаційну хмару.

І нині ми вклоняємось героїзму ліквідаторів. У Покрові більшість із них об’єднані у громадській організації «Союз Чорнобиль», 25 чорнобильців працюють поряд з нами у складі підрозділів гірничо-збагачувального комбінату.

Всі ви, шановні ліквідатори, неймовірними зусиллями змогли врятувати мільйони життів прийдешніх поколінь. Ми дякуємо вам і пишаємося тим, що маємо честь спілкуватись і брати гідний приклад.

Здавалося б, що людство мало винести урок і зробити все можливе, аби подібне більше ніколи не повторилося. Але навіть у XXI столітті росія розв’язала загарбницьку війну проти України. В її рамках захоплює атомні станції та погрожує застосувати ядерну зброю. Окупувавши Запорізьку АЕС, російські війська свідомо вчиняють ядерний тероризм, тримаючи у заручниках не тільки українців, а й значну частину європейських жителів, бо масштаби катастрофи можуть бути набагато ширшими за територію нашої країни. Чорнобильці, які відчули на собі весь жах радіаційного впливу, під час російсько-української війни ще більше об’єднались. Вони стали волонтерами і всіма силами допомагають українським Захисникам протистояти ворогові, не допустити захоплення українських земель і повторення ядерної катастрофи. В числі перших помічників армії і наш «Союз Чорнобиль» на чолі з керівником Юрієм Середою.

Шановні учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, ми вдячні вам за подвиг заради спасіння людства, спасибі, що і зараз, у скрутні часи для країни, ви поряд з нами! Щиро бажаємо вам та вашим рідним міцного здоров’я, благополуччя і мирного неба над головою. Нехай ваша боротьба з мирним атомом назавжди залишається в історії людства і більше ніколи не матиме свого продовження. Ми надихаємось вашим прикладом і разом прямуємо до омріяної Перемоги.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11