В області з початку року 6 дітей випали з вікон. Як запобігти трагедії?

     У 2023 році на Дніпропетровщині 6 дітей випали з вікон. З них 5 вижили, але потрапили до лікарень. На жаль, один 3-річний малюк через падіння з висоти загинув. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

      — Вкотре закликаємо батьків пильнувати за дітьми. Трагедія може статися за лічені секунди. Малюки допитливі. Можуть вилізти на підвіконня, спертися на протимоскітну сітку і випасти. Через юний вік вони не здатні оцінити рівень небезпеки, – наголосила начальник відділу департаменту цивільного захисту Дніпропетровської ОВА Олена Шевцова.

     За інформацією відділу ювенальної превенції ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області, 4 нещасні випадки сталися у Дніпрі, ще по одному – у Кривому Розі і Новомосковську. Наймолодшому з постраждалих малюків було менше року, найстарша дитина майже досягла 15-річчя.

      — Батьки повинні пам’ятати, що лікарі не всесильні. Якраз перед Великоднем у Дніпрі трирічний хлопчик випав з п’ятого поверху. Бригада екстреної допомоги, яка прибула на виклик, констатувала смерть крихітки, зазначив директор Дніпропетровського обласного центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф Радій Шевченко.

     Аби запобігти трагедії та убезпечити дітей, слід встановити на вікна захисну фурнітуру: замки, фіксатори, блокіратори, обмежувачі. А ще фахівці наполегливо рекомендують обмежити дитині доступ до підвіконня: відсунути меблі — тумбочки, стільці, столи тощо. Загалом прибрати подалі предмети, на які малюк може стати, щоб дістатися до вікна. А найкраще — взагалі не залишати малечу без нагляду.

     Немає нічого важливішого, ніж безпека дітей. Тож дослухаймося до цих простих порад, щоб захистити малечу і вберегти життя та здоровʼя найрідніших.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11