17 квітня, Дніпропетровщина: Нікопольщина оговтується від обстрілів, а в Кривому Розі будують амбітні плани. Починаємо новий тиждень з Переможним настроєм

     На Дніпропетровщині ніч пройшла без ворожих обстрілів. Очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак подякував священнослужителям та прихожанам, які дослухались до застережень влади і провели богослужіння, дотримуючись правил комендантської години. Посадовець впевнений, що це врятувало не одне життя, адже окупанти навіть на Великдень відкрили вогонь по мирному місту та обстріляли храм. На щастя, без жертв. Постраждалим надана уся необхідна медична допомога.

     – Всім хорошого дня і тихого великоднього тижня. Віримо в ЗСУ і міцно тримаємо Україну — кожен на своєму фронті.

     Ворог двічі обстріляв Нікопольщину – є поранені та руйнування. Керівник обласної ради Микола Лукашук розповів, що вчора надвечір росіяни атакували Червоногригорівську громаду. По Нікополю був здійснений артилерійський обстріл, поцілили у храм.

     – Таке можуть чинити лише іроди, які не мають нічого святого.

     Внаслідок атаки була травмована молода жінка. Її доставили у лікарню. Чоловік від госпіталізації відмовився. Знищено господарчу споруду, пошкоджений храм, лінії електропередачі, 5 приватних житлових будинків, 4 господарчі споруди, 2 автомобілі.

     – В якості своєї стратегії російські окупанти обрали терор мирного населення. Всі командири російських окупаційних військ, які віддають злочинні накази, понесуть покарання. Усі, хто коригує вогонь і стріляє по мирних людях, будуть поіменно встановлені ГУР та Службою безпеки України. Це лише справа часу, – впевнений Микола Васильович.

     У Нікополі усувають наслідки обстрілів. Мер Нікополя Олександр Саюк доповів, що в місті вся інфраструктура працює. Комунальні підприємства виконують свою роботу.

     – Не ігноруйте сирену, загроза обстрілів в нас залишається. Хочу побажати вам доброго трудового дня. Тримаймось, ми разом! Все буде Україна! – зазначив очільник районного центру.

      Криворіжжя живе нормальним життям і продовжує працювати на Перемогу. Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул запевнив, що ситуація на цьому напрямку фронту залишається під повним контролем Збройних Сил. Окупанти продовжують оборонні дії. Як повідомляє Оперативне командування «Південь», нашою авіацією нанесено 2 удари по зосередженню живої сили та техніки ворога в Каховському і Скадовському районах Херсонщини. Ракетно-артилерійськими підрозділами вороже військо скорочене на 10 загарбників, 13 одиниць озброєння та техніки, серед яких 2 безпілотних розвідники, 4 артилерійські установки, 1 танк Т-72 та 6 одиниць авто-, бронетехніки. Також знищено ще один спостережний пункт ворога на островах.

      Щодо ситуації в Кривому Розі, то вона стабільна, усі органи влади злагоджено та ефективно виконують свої обов’язки. Соціальні установи, лікарні та комунальні підприємства, транспорт – працюють в штатному режимі.

Допомога військовим

     – Рада оборони міста продовжує надавати суттєву підтримку нашим військовим у матеріально-технічному забезпеченні – це квадрокоптери, генератори, тепловізори, зарядні станції, будівельні матеріали і навіть меблі. Лише за останній тиждень для нашої Криворізької бригади ТРО передали 15 квадракоптерів, 54 тепловізори та багато іншого. Робота триває і продовжуватиметься до нашої перемоги, – зазначає Олександр Юрійович.

Обережно! Вибухонебезпечні предмети!

      Посадовець закликає бути вкрай обережними, обходити підозрілі місця, аби не натрапити на вибухонебезпечні предмети. Лише у Дніпропетровській області з початку повномасштабної війни сапери знешкодили вже понад 6 тисяч боєприпасів. Днями група піротехніків недалеко від Зеленодольська знищила одразу 6 бойових елементів від «Урагану».

      – Враховуючи, що зараз піднімається трава і вибухонебезпечні предмети просто не видно, пересуватися слід лише дорогами загального користування. За жодних обставин не чіпайте незнайомі предмети – при виявленні відразу дзвоніть 101 та 102.

Планують літній дитячий відпочинок

     Якщо безпекова ситуація буде стабільною, у селі Гурівка Кіровоградської області, на базі комунального дитячого табору «Сонячний», влітку сподіваються організувати відпочинок для чотирьох змін дітей – по 200 осіб у кожну.

      – Першочергово до табору поїдуть діти захисників та захисниць, які зараз боронять нашу країну. Діти, батьки котрих загинули, пропали безвісти чи знаходяться у полоні, а також хлопці та дівчата, чиї батьки є учасниками АТО та ООС. Але підкреслю, що звичайно, безпекове питання тут стоятиме на першому місці, – акцентує Олександр Вілкул.

      Крім того, відсьогодні в тестовому режимі у Кривому Розі розпочнуть роботу 20 дитячих садочків. До кінця травня їх кількість планують збільшити до 42-х, а влітку – до 63-х.

      – Нехай робочий тиждень буде для всіх плідним та вдалим! – побажав посадовець.

     Українців не зламати! Життя триває, як і наша боротьба проти російського агресора. Тому консолідуємо зусилля, підтримуємо наших Захисників, не покладаючи рук, працюємо на Перемогу.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11