Чи скасують комендантську годину на Великдень?

Комендантська година на Дніпропетровщині у Великодню ніч, з 15 на 16 квітня, залишається без змін. Про це повідомив на своїй офіційній сторінці у Фейсбук голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. З чим пов’язане таке рішення та як бути вірянам, які хочуть за традицією відвідати храми?

Я з глибокою повагою ставлюся до традицій. До бажання у святкову ніч прийти до храму. Зі своїми думками, з молитвою – бути саме там. АЛЕ. У нас війна, а Дніпропетровщина – прифронтовий регіон. І немає нічого важливішого за безпеку. За життя та здоров’я наших людей. Тому комендантська година буде без змін. Освятити паски можна до та після неї, – пояснив Сергій Петрович.

Очільник регіону закликав мешканців області з розумінням поставитися до цього рішення, а правоохоронців та рятувальників – посилити заходи безпеки у святкові дні.

Все буде добре. Російській нечисті не забрати наше світло в душі. Де б ми не були – віримо і молимося за наших, – впевнений Сергій Лисак.

Ми ж, у свою чергу, хочемо нагадати, що на території Покровської міської територіальної громади комендантська година триває з 22.00 до 04.00. Так буде і на Великдень.

Що заборонено під час комендантської години?

У комендантську годину забороняється перебувати на вулиці або в громадських місцях, якщо людина не є працівником об’єктів критичної інфраструктури або не має спеціальної перепустки.

Також не можна пересуватися вулицею транспортом без спеціальної перепустки або пішки.

Особу, яка буде порушувати правила, можуть вважати членом диверсійно-розвідувальної групи. Її також можуть затримати та доставити до поліцейського відділку для зясування обставин щодо того, з якої причини вона перебувала на вулиці у заборонений час.

Але є й винятки. Вищезазначені заборони не поширюються під час дії повітряної тривоги. У такому випадку люди можуть переміщатися до укриттів.

Радимо дослухатися до всього вищезазначеного та не порушувати встановлені правила, відправляючись святити великодній кошик. Адже богослужіння однозначно будуть тривати ввечері та вранці. Тому за потреби кожен зможе спокійно сходити до церкви до чи після завершення комендантської години, не викликаючи до себе підозр з боку правоохоронних органів та будучи впевненим у своїй власній безпеці.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11