У ЦНАПах регіону впроваджується нова послуга для військовослужбовців

Сьогодні у стінах Дніпропетровської обласної військової адміністрації був підписаний Меморандум про співпрацю між Дніпропетровською обласною радою, обласною військовою адміністрацією, Міністерством у справах ветеранів, обласним центром зайнятості, органами виконавчої влади та місцевого самоврядування. Даний документ дав старт унікальному для України сервісу «Я – ветеран». Його основна мета полягає у тому, щоб зробити дієвим, оперативним та зрозумілим процес отримання послуг для військовослужбовців та членів їхніх родин.

Як акцентував голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук, скористатися новим сервісом зможуть Захисники, їхні рідні, а також родини загиблих бійців. Робота з впровадження послуги відбуватиметься у форматі «єдиного вікна». Вона передбачає надання широкого спектра послуг, в тому числі адміністративних, житлових, земельних та освітніх. Фахівці допомагатимуть й у питаннях реабілітації та оздоровлення, працевлаштування і розвитку власної справи.
– Оборонці захищають нас. Ми, зі свого боку, просто зобов’язані створити для них та їхніх родин максимально комфортні умови життя. Підтримка влади в питанні реінтеграції воїнів від військового до цивільного життя – надзвичайно важлива у нашому сьогоденні, – зазначив Микола Лукашук.

Начальник обласної військової адміністрації Сергій Лисак повідомив, що вже незабаром розпочнеться процес навчання спеціалістів, які працюватимуть з ветеранами російсько-української війни.
Важливо, щоб наші військовослужбовці та їхні рідні отримували допомогу швидко і без бюрократичних складнощів. Добре, що область готова до цього, ЦНАПи тут працюють дуже ефективно, – підсумувала зустріч заступниця Міністра у справах ветеранів України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Тетяна Калита.
Комплексна послуга «Я – ветеран» запрацює у всіх ЦНАПах Дніпропетровщини вже до кінця весни. Сервіс поєднає у собі понад 100 послуг. З часом, як зазначають в обласній адміністрації, спектр буде розширений до 300 послуг.

Дуже добре, що держава не забуває про наших Захисників та допомагає їм адаптуватись до мирного життя, надаючи допомогу у вирішенні тих чи інших важливих питань. Віримо, що саме завдяки такій турботі кожен військовослужбовець зможе реалізувати свої потреби та отримати комплексну підтримку.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11