Поступово включаємось в роботу. В центрі уваги – Ремонтно-механічний цех

З 1-го квітня гірничорозкривне та збагачувальне обладнання Покровського ГЗК знову працюватиме у робочому ритмі. Правда, не все, а тільки Північного кар’єру та Чкаловської збагачувальної фабрики (ЧЗФ), а також ті, що забезпечуватимуть їхню роботу – Автотранспортний та Залізничний цехи, Ремонтно-механічний та Електроремонтний. Це пов’язано з попитом на готову продукцію нашого підприємства. Наразі на ринку ГМК потрібен окисний концентрат ІІ сорту, який можна отримати шляхом збагачення руди, що видобувається у Північному кар’єрі. Тому власне зараз саме ці два підрозділи готують до квітневого запуску. У такому важливому процесі задіяні їхні колективи і бригади Ремонтно-механічного цеху (РМЦ), котрі відсьогодні працюють безпосередньо на комплексах. Які першочергові задачі перед ними стоять і наскільки безпечно ремонтники ввійшли у трудовий ритм – перевіряли фахівці Відділу охорони праці та пожежної безпеки (ОП і ПБ).

  • Наразі найважливіша для нас задача – вчасно підготувати обладнання Північного кар’єру та Чкаловської фабрики до роботи, – говорить начальник РМЦ Георгій Бормаченко. – З цією метою за свої верстати стали працівники Механічної дільниці та Дільниці з ремонту і виготовлення металоконструкцій. У свою чергу, на ЧЗФ працює 3 бригади з ремонту фабричного обладнання, 20 березня, тобто сьогодні, ремонтники зовнішньої дільниці відправились безпосередньо на майданчик Північного кар’єру. Першочергово працюватимемо над відновленням механізмів ходової частини р/к №4. Всі в строю знають свої плани і дотримуються встановлених графіків.

На базі двох дільниць РМЦ виготовляють деталі та відновлюють механізми для натяжного барабану верхнього роторного комплексу (р/к) №6, виконують ремонт балансирів для р/к №4. Для обох комплексів готують траки для їх пересування та укріплюють конструкції конвеєрів.

Якщо говорити про Чкаловську фабрику, то робота кипить у всіх її корпусах. Бригади РМЦ наразі задіяні в ремонті промивальних та відсаджувальної машин, конвеєрного ставу. Також проводять ревізію насосного обладнання.

Чи дотримуються працівники РМЦ норм охорони праці і правил безпеки, перевіряла компетентна комісія на чолі з в.о. начальника Відділу ОП і ПБ Романом Рибаковим:

  • В рамках планової перевірки РМЦ ми проінспектували, наскільки працівники дотримуються правил безпеки на своїх робочих місцях і чи витримується процес допуску. Хочу позитивно відзначити те, що всі необхідні для цього процедури виконуються. Якщо говорити про вантажопідйомні механізми, то в цілому вони справні, але деякі мають певні недоліки в роботі, які, сподіваємось, будуть усунені у найближчий час. Особливу увагу звернули на наявність у цеху вогнегасників. І не просто наявність, а й їхню функціональну спроможність. Варто зазначити, що всі засоби пожежогасіння в нормі, але їх кількість все ж таки рекомендовано збільшити. Ми найближчим часом попрацюємо над цим питанням разом з інженером з охорони праці РМЦ. В цілому комісія залишилась задоволена станом справ у цьому цеху. Незважаючи на тривалий простій, колектив ввійшов у трудовий ритм з дотриманням всіх необхідних безпекових вимог.

Як бачимо, виробнича весна на комбінаті набирає своїх обертів. Щоправда поки що вона прийде не до всіх підрозділів підприємства. Але будемо сподіватись, що вже зовсім скоро зможемо подолати важкі часи і знову повернутись до нормального трудового ритму. Поки що головний інженер підприємства Юрій Коркодола закликав керівників задіяних підрозділів планувати роботи на квітень з обґрунтуванням об’ємів і залученням персоналу. Головний енергетик Павло Літун нагадав про максимальну економію електричної енергії на робочих місцях. За вікном вдень вже стала плюсова температура, тому можна вимикати засоби обігріву, а вночі, кому необхідно, – включати. В умовах виробничого простою підприємства дуже важко утримувати економічний баланс. Це має розуміти кожен працівник.

Ну а для того, щоб наш комбінат якнайшвидше включився в повноцінну роботу, продовжуємо підтримувати ЗСУ на передавати нашим колегам-військовим необхідні одяг та спорядження. Не забуваємо, що завтра, 21 березня, організовується колективна поїздка до Нікопольського центру переливання крові. Всіх, хто подав свою заявку на участь у цій благородній і такій важливій справі, автобус нашого підприємства чекатиме о 9.30 біля входу на стадіон «Авангард». Група крові та її резус не важливі, бо потрібні всі біоматеріали.

Нагадуємо, якщо ваш підрозділ не задіяний у виробництві і ви знаходитесь на простої, працівник комбінату (його родич чи знайомий) мають можливість записатися на донацію у Відділі кадрів та навчання за телефоном: (05667) 5-32-53. Пам’ятайте, що ставши донором, ви врятуєте життя трьох поранених Захисників України.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11