На Дніпропетровщині наших Захисників рятують за допомогою сучасного обладнання

     В одній із лікарень області, в якій щодня рятують українських воїнів, днями зʼявилося нове спеціальне обладнання. Сертифікат на три сучасні одиниці медтехніки закладу передав начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. Про це повідомляють на офіційному сайті ДніпроОВА.

     – Медики супроводжують бійців від евакуації з поля бою до операційної, а після й в реабілітації. На їхньому озброєнні – знання, досвід та обладнання. Останнє допомагає стежити за станом воїна, підтримувати його. Тож важливо, щоб техніка була сучасною і працювала без збоїв. Для цього оновлюємо оснащення медзакладів, – наголосив очільник області.

     Мова йде про наркозно-дихальну станцію та два апарати штучної вентиляції легенів. Вони портативні, тож стануть у нагоді при транспортуванні бійця до лікарні.

      – Ми надаємо нашим пацієнтам травматологічну, нейро- та загальнохірургічну допомогу. Оперативні втручання тривають годинами. І наркозна станція у таких випадках допомагає. Замість препаратів, які зазвичай вводять внутрішньовенно, людина вдихає гази. Після них пацієнт швидше відновлюється та й їхній вплив на здоров’я більш щадний, – пояснює медикиня Ольга.

      Колектив та директора лікарні було відзначено грамотами Верховної Ради України. Присутні на зустрічі народні депутати Юрій Кісєль і Денис Маслов вручили їм заслужені нагороди та подякували за самовіддану роботу.

   Бажаємо швидшого одужання хоробрим воїнам, які отримали поранення на полі бою. Наші лікарі роблять все можливе, щоб врятувати життя українських Захисників. Тепер мають у своєму озброєнні нове сучасне обладнання.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11