На Дніпропетровщині створять 5 реабілітаційних центрів для постраждалих Захисників та дітей

Днями начальник обласної державної військової адміністрації (ОВА) Сергій Лисак провів зустріч з директорами медичних закладів регіону. На ній було обговорено питання створення «дорожньої карти» щодо реабілітації захисників України та їхньої адаптації в мирному житті.
Як наголосив керівник у своєму телеграм-каналі, такі реабілітаційні центри в нашій області планується створити на базі п’яти лікарень: у Дніпрі, Павлограді, Кам’янському та Новомосковському районах.
– Загалом ми будемо надавати реабілітаційні послуги для понад 200 людей одночасно. Ще сто «ліжок» будуть призначені для дітей, котрі не повинні були дізнатися, що таке війна, – розповів посадовець.
За словами очільника ОВА, такі проєкти потребують фінансування. До вирішення цього питання будуть залучені кошти не лише обласного та міських бюджетів. На допомогу прийдуть і меценати та підприємства регіону.
На думку спеціалістів, створення й реальне функціонування реабілітаційних центрів нині дійсно на часі. У цьому впевнені лікарі, волонтери, фахівці медицини катастроф – усі, хто щодня рятує поранених військовослужбовців, повертає їх до нормального життя.
Ми цілком підтримуємо таку гарну ініціативу. Адже наші мужні Захисники, котрі пройшли пекло війни, потребують всебічної підтримки. І дуже добре, що регіон готовий її надавати.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11