Розбіжність в даних паспорту: кому слід терміново оновити документи?

У лютому 2023 року в системі оформлення біометричних паспортних документів відбулося оновлення програмного забезпечення. Про це повідомили у Державній Міграційній службі України.
За словами члена Комітету Верховної Ради з питань правової політики Ігоря Фріса, було ухвалено рішення привести транслітерацію усіх документів до одного зразка.
– Тобто, ваші ім’я та прізвище повинно мати однакове написання латинськими літерами і у закордонному паспорті, і в ID-картці. Якщо ви спочатку оформили паспорт для виїзду за кордон, а потім ID-картку з іншим написанням прізвища чи імені латинськими літерами, то закордонний паспорт буде автоматично визнаний недійсним. Ці правила не стосуються громадян, які мають паперовий внутрішній паспорт, оскільки в ньому відсутня транслітерація імені латиною, – пояснив посадовець.
Перевірити дійсність документів можна на сторінці «Перевірка недійсних документів». У випадку виявлення розбіжностей, Державна міграційна служба закликає людей звернутися до підрозділів міграційної служби, ЦНАПу чи «Паспортного сервісу», залежно від того, який саме документ потребує заміни.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11