7 березня, Дніпропетровщина: Нікопольщина пережила тиху ніч після денного терору 

Ситуація спокійна. Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак розповів про те, що ніч у регіоні минула без ворожих атак.
– Дякую усім, хто тримає на собі Україну! За цей ранок в українських Дніпрі, Нікополі, Марганці та Кривому Розі. За синьо-жовтий стяг, що майорить у кожному місті та селі області. Під серцем його тримають наші воїни. Він додає їм впевненості не менше за бронежилет! Цінуймо те, що маємо. Борімося за те, що нам належить! Всім мирного дня. Героям Слава! – акцентував посадовець.
Агресор знову вчиняв терор Нікопольщини. Керівник обласної ради Микола Лукашук додав, що вчора спокій району був порушений окупантами. Рашисти, використовуючи важку артилерію, вдарили по Нікополю. Внаслідок обстрілу пошкоджено три житлові будинки та ще дві господарські споруди, понівечено також лінії електропередач. На щастя, люди не ушкоджені.
– Підлість російських окупантів не має меж. І злочинці не здатні зрозуміти, що розплата за всі звірства – неминуча. Час цієї розплати – не за горами. Віримо в українські Сили оборони, віримо в Президента, віримо в свою державу. Україні та її Героям – слава. Російським окупантам – справедливе покарання, – зазначив посадовець.

Мер Нікополя Олександр Саюк повідомив, що окупанти не припиняють ворожих обстрілів, цілять по приватних будинках та лініях електропередач. Попри це, всі комунальні та інфраструктурні підприємства працюють у штатному режимі.
Олександр Іванович звернувся до нікопольців, які потребують допомоги, та закликав звертатися до кол-центру міської ради за наступними номерами: 0800504105 – цілодобово; 0566696061 (з 8:00 до 19:00) або 0566696070 (з 8:00 до 19:00).

Нікопольці можуть отримати компенсацію за зруйноване житло. Також Олександр Саюк розповів, що ОСББ Нікополя зможуть отримати кошти на ремонт будинків, пошкоджених обстрілами, завдяки грантовій програмі «ВідновиДім» від Фонду енергоефективності:
Закликаю мешканців будинків звернутися до своїх керівників ОСББ з проханням долучитися до участі в цій програмі. Ознайомитись з умовами Програми «ВідновиДІМ» можна за посиланням https://bit.ly/3iqo0hG.

Місто живе та наближає Перемогу. Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул акцентував на тому, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту залишається під повним контролем Збройних Сил України.
Продовжують свою роботу сапери. За кілька останніх днів, під час обстеження ділянок у Зеленодольській громаді та на звільнених територіях Херсонської області було виявлено та знищено ще 17 ворожих боєприпасів.
– Що стосується нашого міста, то у Кривому Розі повністю забезпечено роботу всієї критично важливої інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Усі органи влади чітко виконують свої обов’язки, – доповів посадовець.

Також він додав, що триває перша в цьому році хвиля видачі продуктових наборів від міста сім’ям криворіжців, які найбільш потребують допомоги. На даний момент вже видано понад 20 тис 600 наборів.
Окремо Олександр Юрійович акцентував на важливому питанні. Воно полягає у тому, що діти в місті знайшли собі забаву і почали підпалювати сухостій та очерет біля річок та ставків. Очільник Ради оборони звернувся до батьків та попрохав їх провести з дітьми профілактичні бесіди та пояснити, що робити так не можна:
– Не повторюйте минулорічних помилок, щоб усе місто не нервувало від чорного стовпу диму під час війни та повітряних тривог. У рятувальників та пожежних зараз є набагато більш важливі справи, ніж їздити по всьому місту та гасити полум’я від підпаленого дітьми очерету.
Наостанок керівник закликав зберігати спокій, витримку, вірити у наші Збройні сили та нашу Перемогу!

Не втомлюємося щодня дякувати за новий ранок нашим мужнім Захисникам, які боронять рідну землю. Самовіддано підтримуємо їх добрим словом, а також міцно тримаємо кожен свій фронт. Віримо тільки у краще, наближаємо Перемогу разом!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11