«Армія відновлення» поповнилася мешканцями Дніпропетровщини

Проєкт «Армія відновлення» набирає популярності. На сьогодні він реалізується вже у 13 областях України. Днями до нього долучились і Дніпропетровщина.

Довідка. Проєкт «Армія відновлення» був запроваджений Урядом восени 2022 року з метою залучення до відбудови країни людей, які тимчасово втратили роботу, через виконання ними суспільно корисних робіт.

Тобто українці, які залишились без роботи, отримали шанс працевлаштуватися з користю для країни.

Які саме роботи можуть бути запропоновані учасникам «Армії відновлення», залежить від потреб того чи іншого регіону. Як зазначають у Міністерстві економіки, найчастіше людей залучають до наступних завдань:

  • будівництво захисних споруд цивільного захисту, укріплення дамб;

  • розвантаження та фасування гуманітарної допомоги;

  • надання соціальних послуг у Пунктах незламності;

  • розбір завалів та відновлення житлових будинків і приміщень, пошкоджених в результаті бойових дій;

  • облаштування та укріплення блок-постів, підвальних приміщень під укриття;

  • розчищення залізничних колій та автомобільних доріг;

  • заготівля дров для військових та населення.

До виконання суспільно корисних робіт лише з початку цього року були залучені 4 тисячі 900 людей, які мали статус безробітних. Загалом з часу старту проєкту у ньому взяли участь 8,5 тисяч осіб з 13 регіонів держави. – повідомила очільниця Міністерства економіки Юлія Свириденко.

З безробітними укладається строковий трудовий договір на період виконання зазначених робіт. Оплата за виконану роботу складає щонайменше 6 тис. 700 грн на місяць, і може дофінансовуватись з місцевих бюджетів чи коштом замовників таких робіт.

За виконання робіт держава виплатила учасникам «Армії відновлення» вже майже 56 млн грн. Загалом же на 2023 рік в бюджеті Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на організацію суспільно корисних робіт передбачено 104 млн грн.

Цікаво, що за статистичними даними, лідерами за кількістю залучених безробітних до «Армії відновлення» є Полтавська, Донецька, Київська та Сумська області.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11