2 березня, Дніпропетровщина: Нікополь під вогнем ворожої артилерії, а рівень води у Каховському водосховищі під контролем обласної влади

Ситуація з водопостачанням Нікопольського району – на особистому контролі. Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак розповів про те, що вчора він побував на Нікопольщині. Одним з ключових питань стало обговорення рівня води у Каховському водосховищі:
Ситуація стабільна – рівень води навіть трохи піднявся. Проте росіяни прагнуть позбавити наших людей найнеобхіднішого, відтак маємо бути напоготові. Наступного тижня зберемо комісію, яка опікується забезпеченням громадян водою. Це питання контролюю особисто.
І знову здригалася Нікопольщина. Очільник ДніпроОВА зазначив, що цієї ночі Нікопольщина пережила два обстріли – рашисти били з важкої артилерії:
Під прицілом були Нікополь та Червоногригорівська громада. Пошкоджені котельні дитячого садка, кілька магазинів та аптека. Ворожі снаряди зачепили і 8 багатоповерхівок, 5 гаражів та 3 авто. Обірвали лінії електропередач та понівечили водогін. На щастя, люди цілі.
Посадовець зазначив, що попри складну ситуацію, треба вірити у наші ЗСУ, підтримувати їх та молитися за кожного.
Починаємо ранок правильно! З Україною в серці! Всім легкого тихого дня, – побажав Сергій Лисак.

Нелюди вбили свійських тварин. Керівник обласної ради Микола Лукашук додав, що протягом вчорашнього дня також не припинявся терор багатостраждальної Нікопольщини:
Рашисти тричі обстріляли район з важкої артилерії. Поцілили по Нікополю. Під ворожий вогонь потрапила і Марганецька громада: внаслідок обстрілів там понівечено будівлю фермерського господарства. Загинуло 8 свійських тварин, ще 5 поранено. Це так окупанти борються з «нацистами» – вбивають поголів’я великої рогатої худоби. Окрім того, в громаді потрощено 2 приватні будинки і ще 3 господарські будівлі. Люди, на щастя, не постраждали.
Микола Лукашук закликав покладатися на українські Сили оборони, вірити в Президента, допомагати країні і впевнено крокувати до Перемоги.

Нікополь тримається. Мер Нікополя Олександр Саюк повідомив, що влада разом з комунальниками займається ліквідацією наслідків обстрілів.
Не ігноруйте сирену. Загроза артобстрілів в нас залишається. Якщо вам потрібна допомога, будь ласка, телефонуйте до нашого кол-центру: 0800 504 105 – цілодобово ; 056 669 60 61 (з 8:00 до 19:00); 056 669 60 70 (з 8:00 до 19:00), – нагадав очільник Нікополя.
Розпочався проєкт з утеплення вікон. Керівник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко надав інформацію, що стане у нагоді тим нікопольцям, які потребують теплоізоляції вікон у своїх домівках.
Допомогу пропонує релігійна громада «Пробуждення», котра зараз співпрацює з американським благодійним фондом UkrainianChildren. Спільно, вони реалізують проект теплоізоляції вікон. Якщо ви потребуєте допомоги такого плану, звертайтесь за номером телефону: +380999524449, з 17:00 до 21:00. Для мешканців Нікополя це повністю безкоштовно, – повідомив очільник Нікопольської РВА.

Сталеве місто працює на Перемогу. Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул акцентував на тому, ситуація на цьому напрямку фронту залишається під повним контролем Збройних Сил України:
– Наші війська завдають ударів по районам зосередження живої сили та техніки окупантів.
У самому Кривому Розі повністю забезпечено роботу комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Уся критично важлива інфраструктура функціонує. Електротранспорт та вуличне освітлення міста працюють на 100%.
За словами посадовця, триває прийом криворіжців, які бажають добровільно записатися до штурмових бригад «Гвардії наступу», що формуються в Україні.
– Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу Перемогу! – традиційно закликав Олександр Вілкул.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11