Німеччина стала надійним партнером Дніпропетровщини

Німеччина допомагає наші й області переживати важкі часи, підтримуватиме регіон і надалі. Про це домовились керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак з Прем’єр-міністром федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія Хендріком Вюстом та Міністром федеральних і європейських справ, міжнародних справ і засобів масової інформації Натаніелем Лімінські. Відповідну декларацію про співпрацю підписали напередодні.
Підписання такого знакового документа про плани стосовно взаємодії в енергетичній, економічній, науковій, культурній та соціальній сферах – надзвичайно велика честь для мене. Саме таким чином ми заклали фундамент нашого тісного, конструктивного та взаємовигідного співробітництва у майбутньому. Я вдячний Уряду федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія за чітку й зрозумілу позицію, дружню підтримку, віру в перемогу України, – зазначив очільник ДніпроОВА.

Заступник голови обладміністрації Володимир Орлов доєднався до подяки. Він нагадав, що Дніпропетровщина вже отримала від Німеччини допомогу у вигляді 370 генераторів для регіональних пунктів незламності.
Це обладнання прибуло дуже вчасно. Саме тоді, коли наша енергетична інфраструктура потребувала найбільшої підтримки, – акцентував посадовець.
Під час бесіди було узгоджено план щодо реалізації етапів партнерства. Перший з них уже розпочато.
Починаючи з грудня, ми надсилаємо до вашого регіону гуманітарні конвої. Наразі готується до відправки черговий вантаж, у складі якого генератори, польові кухні, намети, – повідомив Хедрік Вюст.
Він додав, що наступним етапом співпраці стане допомога Дніпропетровській області у повоєнній відбудові. Більш детально це питання будуть розглядати в ході конференції, яку Уряд федеральної землі запланував провести наприкінці березня. Фінальний етап має на увазі довгострокове партнерство, зокрема, між містами, вищими навчальними закладами, представниками бізнесу.

Дуже важливо, що Дніпропетровщина віднині співпрацює з потужною європейською країною. Віримо, що все заплановане обов’язково буде реалізовано завдяки спільним зусиллям!

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11