1 березня, Дніпропетровщина: жахлива ніч на Нікопольщині, допомога військовим та віра у Переможну весну

Загарбники не припиняють терору прибережних територій. Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак надав інформацію про те, що сьогодні вночі російські терористи знову не давали спокою Нікопольщині. Били по району аж 8 разів. З важкої артилерії обстріляли чотири громади – Нікопольську, Марганецьку, Мирівську та Червоногригорівську.

За словами посадовця, у самому Нікополі пошкоджень зазнали транспортне та три промислових підприємства, дорожнє полотно, лiнiї електропередач.

У Мирівській громаді є руйнування агрофірми та магазину. Побиті півдесятка будинків та господарських споруд, авто, скутер. Пошкоджені електромережа та газогін.

На решті територій ще працюють рятувальники та встановлюють наслідки атак.

Люди не постраждали.

Попри важку ситуацію, наразі жителі тих районів Дніпропетровщини, де тривають обстріли, як правило, нікуди не виїжджають. Більш того, надають прихисток та допомогу переселенцям з тих регіонів, де ситуація ще критичніша. В єдності наша сила. Тримаймося разом аж до нашої Перемоги, – закликав Сергій Лисак.

Керівник обласної ради Микола Лукашук повідомив, що вчора тишу в області також порушив обстріл Нікополя, що стався близько 18.00. Російські окупанти знову вгатили по місту з важкої артилерії. На щастя, минулося без постраждалих. Відповідні служби встановлюють наслідки атаки.

За даними ОК «Південь», в Чорному морі збільшено корабельне угруповання ворога, 5 із 17 кораблів – це ракетоносії. Паніці не піддаємося, про правила безпеки під час повітряної тривоги не забуваємо. Ми знаємо, на що ті нелюди здатні, тож обачність і обережність – на першому місці. У нас все буде добре, велика війна не триватиме вічно. Шлях, обраний українцями, нелегкий. Але він обов‘язково приведе нас до успіху, – впевнений посадовець.

Ми вистояли, а це значить – Перемога не за горами. Микола Лукашук також привітав усіх з весною, зазначивши, що нарешті завершилася найважча зима за всю історію незалежної України, під час якої окупанти постійно хотіли залишити мільйони українців без світла, тепла та води, били ракетами по критичній інфраструктурі, підстанціях, електромережах, насосних станціях водоканалів:

Але ми вистояли, витримавши цей удар. Темрява не перемогла взимку. І не переможе ніколи. Нехай ця весна приведе нас до нашої Перемоги!

Підтримали наших ЗСУ. Керівник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко доповів, що бійцям, які захищають рідну землю, передали медичні засоби та спальні мішки.

Друзі, хоч минув рік повномасштабного вторгнення, продовжую повторювати: раз на тиждень не випий ранкову каву, а заощаджені кошти передай волонтерам, котрі допомагають ЗСУ. Українським воїнам потрібна наша увага та підтримка, – зазначив Євген Вячеславович.

Незламне місто живе. Мер Нікополя Олександр Саюк доповів, що продовжується робота з ліквідації наслідків обстрілів. Всі інфраструктурні та комунальні підприємства працюють у штатному режимі.

Не ігноруйте сирену. Загроза артобстрілів в нас залишається. Якщо комусь потрібна допомога, будь ласка, телефонуйте до нашого кол-центру: 0800504105 цілодобово; 0566696061 (з 8:00 до 19:00); 0566696070 (з 8:00 до 19:00). Тримаймось, ми разом! Все буде Україна! – закликав Олександр Іванович.

Все під контролем, працюємо на Перемогу. Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул акцентував на тому, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту залишається під повним контролем Збройних Сил України:

Наші військові проводять контрбатарейну боротьбу та виконували вогневі завдання по планових цілях ворога. Втрати противника уточнюються.

Що стосується самого міста, то у Кривому Розі повністю забезпечено роботу всієї критично важливої інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Вуличне освітлення та електротранспорт міста – повністю працюють.

За словами Олександра Юрійовича, триває перша в цьому році хвиля видачі продуктових наборів від міста сім’ям криворіжців, які найбільш потребують допомоги.

Окрім цього, не припиняється прийом заяв від криворіжців, які бажають добровільно записатися до штурмових бригад «Гвардії наступу», що формуються в Україні.

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу Перемогу! – закликає Олександр Вілкул.

Як бачимо, всі плани рашистів знищують наші мужні ЗСУ. Ми вистояли та зустріли весну. Віримо, що вона стане Переможною, і на нашій землі нарешті запанує мир та злагода! Ані на мить не зупиняємося, гуртуємося задля досягнення спільної мрії!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11