Серед українських підлітків шириться небезпечна російська субкультура під назвою ПВК «Редан»

Днями Україною прокотилася серія вуличних акцій за участю підлітків і молоді. Це прояв агресивної субкультури, що просочилася до нас з росії та має назву ПВК «Редан». Її учасники, в більшості неповнолітні, влаштовують масові бійки в громадських місцях. Телеграм-канали зарясніли фото та відео того, як великі групи підлітків бунтують вулицями великих міст. Поліція вже зафіксувала та запобігла таким діям в Києві, Дніпрі, Запоріжжі, Харкові, Одесі, Львові, Івано-Франківську, Луцьку та інших обласних центрах.

Російське походження ПВК «Редан»

            ПВК «Редан» виникла в росії. Це підліткова субкультура, що набирає прихильників у соцмережах та натхненна аніме-серіалом «Hunter x Hunter», у якому є бандитське угрупування під назвою «Редан». Її учасники носять чорний одяг із зображенням павуків та цифрою 4. На території рф вони називають себе неформалами, виступають проти футбольних фанатів та мігрантів, влаштовують масові бійки з представниками інших національностей чи субкультур.

Використання ІПСО проти України

У війні проти нашої держави росія цинічно застосовує всілякі інформаційно-психологічні операції (ІПСО). Однією із таких імовірно є раптові одномоментні спалахи сутичок ПВК «Редан» по всій Україні. Таким чином за допомогою пропаганди насильства росіяни намагаються дестабілізувати ситуацію на нашій території.

Великі групи підлітків бунтують вулицями й нашого обласного центру. У місцевих телеграм-каналах Дніпра поширюються відповідні відео, тому і батькам з Покрова теж треба убезпечити своїх дітей від подібного впливу.

Розпалюючи подібні агресивні настрої, росія маніпулює  підлітками на свою користь. Так вважає начальник ГУНП на Харківщині Володимир Тимошко:

За задумом фсб недодержави, яка шляхом маніпулювання та обману «зібрала» у групи всіх цих людей, вони повинні були вчинити масову бійку в центрі міста, щоб ТБ недодержави могло посмакувати з цього. У багатьох вилучено балончики з газом, ножі, кастети! І це в нашому багатостраждальному, незламному місті!

 

Загалом у Харкові затримали 257 осіб, які планували влаштувати масові бійки. Серед них лише 30 підозрюваних – повнолітні.

Великі групи підлітків бунтують вулицями й нашого обласного центру. У місцевих телеграм-каналах Дніпра поширюються відповідні відео, тому і батькам з Покрова теж треба убезпечити своїх дітей від подібного впливу.

На що потрібно звернути увагу батькам?

Важливо пам’ятати, що поширення субкультур, що керуються засадами насильства — це наслідок психологічних і сімейних проблем у підлітків. Дитина, до якої прислухаються в родині, поважають її думку, навряд чи зацікавиться подібним рухом.

Якщо ваша дитина все ж захопилася ідеями ПВК «Редан», слід відверто поговорити з нею і навіть звернутися до психолога. Підліток повинен відчувати, що ви його підтримка, а не ворог.

Якщо у родині сприятлива психологічна атмосфера, не варто бити тривогу лише через те, що підліток дивиться аніме. Саме по собі воно не робить з нього бунтаря. Це всього лише вид мистецтва, який дивляться мільйони людей по всьому світу.

Звернути особливу увагу на рух ПВК «Редан» батькам, безумовно, потрібно. Але в жодному разі не піддавайтеся суспільній паніці. Просто любіть своїх дітей, більше з ними спілкуйтеся, цікавтеся де і як вони проводять своє дозвілля та вибудовуйте  взаємну довіру.

                                                                                                                                                                                        Підготувала Анастасія ШАБЛЯ

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11