27 лютого, Дніпропетровщина: понад 10 годин тривоги на Нікопольщині, без жертв, але з руйнуваннями

     Вночі рашисти двічі обстрiляли Нiкопольщину. Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак повідомив, що пiд вогонь з важкої артилерiї потрапили місто Нiкополь та Мирiвська громада. Люди вцiлiли. Понiвеченi 8 приватних будинків, господарська споруда, авто, газогони та лiнiя електропередач. Рятувальники продовжують уточнювати наслідки атак.

     – Учора, в прощену неділю, ми просили один у одного вибачення. Але є нація, якій українці ніколи не пробачать. Жодного втраченого життя. Жодного пострілу в сторону наших міст і сіл. Жодного руйнування, — написав посадовець. Ці фото людські сльози та біль. Настане час, коли вони стануть одним із доказiв у справі проти російських терористів. Ми всі наближаємо цей час! Всім тихого та легкого дня! Тримайся, Дніпропетровщино! — написав керівник Дніпро ОВА.

     В білорусі розквітла бавовна. Керівник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко повідомив гарну новину про те, що на білоруському аеродромі внаслідок вибухів невстановлених предметів пошкоджено російський літак А-50.

      Це один з літаків, які використовуються росіянами для радіорозвідки та нанесення ракетних ударів по території України. — акцентував Євген Олександрович.

     У Нікополі усувають наслідки обстрілів, допомагають мешканцям. Мер Нікополя Олександр Саюк звітував, що фахівці вже лагодять пошкоджені російськими атаками лінії електропередач та газопровід. Минулого дня у місті, на щастя, обійшлося без постраждалих. Працює вся інфраструктура, комунальні підприємства виконують свою роботу.

      Хочу побажати вам доброго робочого дня. Тримаймось, ми разом! Все буде Україна! — закликав очільник Нікополя.

     Кривий Ріг б’ється як одне серце з усією Україною і всі разом ми працюємо на Перемогу. Вже більше року як ворог «бере Київ за три дні». За цей рік увесь світ побачив – нас не залякати, не зламати та не перемогти, – з такими словами звернувся до земляків голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул на своєму брифінгу.

      Щодо ситуації на Криворізькому напряму фронту, вона знаходиться під повним контролем ЗСУ. Наші воїни упевнено утримують відбиті в окупантів рубежі та здійснюють необхідні заходи, які суттєво послаблюють бойові спроможності ворога:

      Наші підрозділи протягом тижня завдавали точних ударів по районам зосередження особового складу, артилерії та складів боєприпасів окупантів. За інформацією Генштабу ЗСУ, підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, 2 райони зосередження живої сили противника, радіолокаційну станцію, станцію радіоелектронної боротьби, а також ще 2 важливих ворожих цілі.

     Як зазначає Олександр Юрійович, ворог лютує на правому березі Дніпра. Продовжує тероризувати мирне населення. Протягом тижня окупанти обстрілювали громади Нікопольського району зі ствольної артилерії та РСЗВ.

   Навіть в умовах воєнного стану промислове місто налагоджує довгострокову, взаємовигідну співпрацю з європейцями. Цього тижня Кривий Ріг підписав Меморандум про партнерство з німецьким містом Дуйсбург, а також з польським містом Люблін.

      Впевнений, що скоро в нашій країні запанує мир і ми разом реалізуємо багато спільних проєктів в освітній, культурній, медичній та в інших сферах, — сказав посадовець.

      Попри біль і втому, продовжуємо міцно тримати стрій та підтримувати переможний настрій. Памʼятаємо, що разом ми сила, яка здатна відновити мир і справедливість на рідній, Богом даній Батьківщині.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11