Наш земляк посмертно нагороджений орденом «Золота зірка»

24 лютого, у річницю війни, на Софійській площі у Києві Президент України Володимир Зеленський відзначив державними нагородами військових, правоохоронців та цивільних, які героїчно протистояли окупантам та наслідкам вторгнення. Зокрема, і військовослужбовця з Нікополя 36-річного старшого солдата 93-ї механізованої бригади «Холодний Яр» Сову Сергія Олександровича, котрий віддав своє життя за наше мирне вільне майбутнє…

 

Державну нагороду «Золота зірка» з рук Президента отримали дружина бійця Оксана та його діти.
Сергій став на захист України у 2014 році, брав участь у боях за Піски та Донецький аеропорт. З початком повномасштабного вторгнення чинив опір загарбникам на Харківщині. З квітня Сергій вважався зниклим безвісти. Його тіло було ексгумовано у вересні на місці масового поховання біля м.Ізюм після визволення Харківщини. Фотографія руки Сергія з синьо-жовтими браслетами облетіла весь світ. Дружина упізнала чоловіка за татуюванням, а старший син попросив Президента присвоїти його батьку звання Героя України. Указ про присвоєння військовому звання Героя України посмертно з’явився на сайті Офісу Президента 24 вересня.

– Сергій Олександрович Сова віддав своє життя за Україну. Всі ми бачили фотографію його руки із синьо-жовтими браслетами на зап’ясті. Він носив їх як оберіг з 2014 року. І ця фотографія стала однією з перших з Ізюма, з місця масового поховання у лісі, яке було виявлено, коли окупанти втекли. Він був справжнім воїном і таким батьком, яким можна лише пишатися. Вічна памʼять і шана герою! Вічна слава всім нашим воїнам, які віддали життя в боях за нашу державу! – підкреслив Володимир Зеленський.

Ми низько вклоняємося Герою за його подвиг, за те, що він до останнього подиху був зі своєю країною, захищав її та вірив у краще. Тепер же він оберігає всіх з небес. Віримо, що зуміємо вистояти та Перемогти, забезпечивши мирне майбутнє наших дітей.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11