16 лютого, Дніпропетровщина: ракетний обстріл Павлограду, є загиблі і постраждалі

     Жахлива ніч у Павлограді. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак повідомив, що о третій годині після опівночі рашисти вдарили ракетами по місту.

     Внаслідок атаки загинула 79-річна жінка. Попередньо, 7 людей постраждали. Двоє поранених шпиталізовані у сстані середньої тяжкості. Це – 79-річний чоловік та 37-літня жінка. Пошкоджене промислове підприємство. Там виникла пожежа, вогонь вже приборкали. Окупанти зруйнували 7 приватних будинків, понівечили – 30.

     Посадовець впевнений, що всі воєнні злочинці будуть покарані:

      – Кривавих убивць чекає трибунал! Усіх! Від кремлівського фюрера до негідника, який фіксував пуск ракети. Від недовійського окупаційного генерала до пропагандиста, що розповсюджує новини про їх злочини.

     Щирі співчуття рідним загиблої…

      В інших районах Дніпропетровщини було тихо. Керівник обласної ради Микола Лукашук поінформував, що за даними військових, силами ППО вночі було збито шість ворожих ракет.

      – П‘ять із них – над Дніпропетровщиною. Одну ракету, яка летіла до нас, збили над Запорізькою областю. Ще одна розірвалася у повітрі. Дякую всім, хто тримає наше небо.

      Посадовець вважає, що окупанти змінили тактику. За допомогою дронів російські нелюди намагаються виявити нашу ППО, а потім завдають ракетного удару.

     Заклики зберігати пильність. Зранку зафіксовано активність ворожої артилерії в напрямку Мирівської і Марганецької ТГ. Очільник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко вкотре закликав мешканців за можливості перебувати у будівлях та уникати відкритих місць у зв’язку з високою ймовірністю денних обстрілів.

      Ніч у Нікополі минула без обстрілів, постраждалих та поранених. Про це сповістив мер міста Олександр Саюк у своєму ранковому зверненні. Він повідомив, що сьогодні місто попрощається із ще одним Героєм – Якименком Юрієм Вікторовичем, який поклав життя в боях за Україну.

     – Слава нашим Героям і велика подяка за їх важку роботу.

      Очільник Нікополя відзвітував, що в місті працює вся інфраструктура та комунальні підприємства.

    • Хочу побажати вам доброго трудового дня. Тримаймось, ми разом! Все буде Україна!

      ЗСУ міцно тримають фронт. Цинізм рашистів зашкалює. Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул на своєму брифінгу доповів, що ситуації на цьому напрямку фронту продовжує залишатися під повним контролем ЗСУ. Проте терористи не припиняють вогневий терор мирного населення.

      – За інформацією Генштабу ЗСУ, постраждали від російських обстрілів понад 10 населених пунктів на Херсонщині, включаючи саме місто Херсон. Ворог знову обстріляв лікарню у Бериславі. Отримав поранення працівник закладу, за його життя борються лікарі. На нашому напрямку вдень ворог тричі вдарив із ствольної артилерії по Нікопольському району – по селах Вищетарасівка, Добра Надія та Іллінка. Без втрат.

     Такою тривожною для Дніпропетровщини була минула доба. Сподіваємосб, що сьогодні день буде тихим. Віримо в ЗСУ та наближаємо нашу Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11