«Рамштайн -9». Країни-союзники нададуть Україні потужну військову підтримку

14 лютого у штаб-квартирі НАТО в Брюселі (Бельгія) відбулося 9 засідання контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн». Воно стало важливим для нашої країни, адже українська армія продовжує потребувати ще більшої кількості військового приладдя, яке повинно допомогти нам здобути Перемогу над ворогом.

Після завершення «Рамштайну-9» Президент Володимир Зеленський повідомив, що головними результатами зустрічі можна назвати те, що країни-партнери підтвердили готовність передати Україні ще більше систем ППО, танків, артилерії та снарядів, а також організувати подальші навчання наших військових.

У питанні підтримки важлива швидкість
Так Італія і Франція оголосили про надання Україні засобів ППО, Франція разом з Австралією буде розгортати виробництво боєприпасів калібру 155 мм, Норвегія загалом виділила 7 млрд доларів (75 мільярдів норвезьких крон) на різні форми підтримки України.
Наш Президент зазначив, що у питанні надання Україні військової допомоги дуже важливою є швидкість в ухваленні рішень, їхній реалізації, у постачанні та навчанні. Вадливо й те, що саме оперативність у цьому питанні допоможе врятувати життя українців.

Антикремлівська коаліція зростає
В свою чергу, міністр оборони України Олексій Резніков, який був особисто присутнім на зустрічі, заявив, що надзвичайно задоволений її результатами. Перш за все, посадовець
звернув увагу, що антикремлівська коаліція зростає, адже у засіданні взяли участь делегації 54 країн.
Я почув меседжі від усіх представників. Це – повна підтримка України, аж до перемоги. І перемогою всі вважають саме перемогу України на полі бою. Це швидкість, своєчасність і стабільність, – сказав міністр.

Інтеграція – як курс на Перемогу України
Глава Міноборони США Ллойд Остін зазначив, що всі зусилля країн-учасниць зустрічі спрямовані на те, щоб допомогти Україні якомога швидше здобути успіх.
Ми будемо й надалі інтегрувати всі наші можливості, що в кінцевому результаті дозволить українцям сподіватися на Перемогу, – впевнений міністр оборони США.
Разом з тим, Ллойд Остін сказав, що не може сьогодні заявити про передачу Україні бойових літаків, у тому числі винищувачів F-16.
Він зазначив, що наразі грандіозне завдання полягає у тому, аби зібрати разом усі види озброєння, які вже були обіцяні Україні. Зокрема, йдеться про бойові машини піхоти Bradley, бойові броньовані машини Stryker, бойові машини піхоти Marder і CV-90, бронетранспортери M113, артилерію, і список цим не вичерпується.
Крім того, як сказав Остін, необхідно підготувати українських військових до використання цих видів озброєнь, а також забезпечити обслуговування усіх систем і доставити їх на лінію фронту.
Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі повідомив, що росія продовжує «війну на виснаження». Однак в цей час Сили оборони України встигають вчитися керуванню новим озброєнням і демонструють блискучі результати на полі бою.

Ми вистоїмо завдяки потужній підтримці!
Володимир Зеленський подякував всім партнерам за лідерство, за системну координацію «Рамштайнів», а також за прагнення постійно підтримувати український народ у його боротьбі за волю та незалежність. Він впевнений, що така потужна підтримка в кінцевому результаті допоможе Україні завадити країні-агресорці у реалізації її імперських планів щодо захоплення нових територій. Ми ж, у свою чергу, спільними зусиллями зуміємо відновити мир та злагоду на нашій багатостраждальній землі.

Віримо, що все так і буде. Дякуємо країнам-партнерам за підтримку! Знаємо, що разом ми – нездоланні!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11