На календарі 14 лютого. Вітаємо всіх закоханих і розповідаємо більше про свято

     Традиція відзначення Дня Святого Валентина або Дня свята Закоханих не так давно прийшла до України. Але з кожним роком її популярність зростає, адже зізнаватися у коханні по-особливому, із сюрпризами та несподіванками, дуже приємно  романтично для обох половинок. Тому сьогодні маємо ще одну можливість показати свої почуття, висловити емоції і поділитись особистими думки, запропонувати вірність у коханні на все життя

                                                                         А звідки ж прийшов до нас Валентин? Історія свята

     Одна з версій свідчить про те, що Святий Валентин мешкав у ІІІ сторіччі у римському місті Терні. Деякі перекази розповідають, що він був звичайним християнським священнослужителем, а за іншими даними ранг підвищено – до єпископа.

     Дослідники сходяться на думці, що Валентин був людиною молодою, симпатичною, доброю та чуйною, займався природничими науками та медициною.

     У ті часи Римською імперією правив імператор Клавдій ІІ, котрий запам’ятався своєю шаною до військової доблесті римських легіонів і недоброзичливістю до християн. Для підтримки бойового духу імператор видав наказ, що забороняв легіонерам одружуватися. Це пояснювалося тим, що одружені чоловіки надто багато часу та уваги приділяють родині та зовсім не зайняті думками про благо імперії.

     Таємно, аби не накликати на себе гнів імператора, один молодий християнський священник продовжував обвінчувати закоханих легіонерів. Звали його Валентин. За деякими відомостями, його заступництво було ще ширшим – він мирив тих, хто перебував у сварці, писав любовні листи від імені недолугих легіонерів, дарував молодятам букети квітів.

     З часом таємне ставало явним і хмари гніву збиралися над головою Валентина. Це завершилося взяттям священнослужителя під варту у 269 році та підписанням наказу про його страту.

     Романтична історія пов’язана і з останніми днями життя Валентина у застінках. За першою версією, у нього закохалася сліпа дочка тюремного наглядача. Валентин давав обітницю безшлюбності, тому не міг відповісти на почуття дівчини, але напередодні страти, у ніч 13 лютого, він прислав їй зворушливого листа. Цей лист і став прототипом валентинки.

     За іншою версією, Валентин сам закохався у дівчину та завдяки власній обізнаності у медицині, вилікував її від сліпоти.

Як було насправді, ми вже ніколи не дізнаємося, втім, беззаперечним є одне: молодий римський священик загинув в ім’я кохання.

     Саме завдяки тому, що у житті Валентина було стільки любові, – до Бога, людей, прекрасної дівчини, – він і запам’ятався такою світлою людиною з величезною душею. Відтак, кому, як не йому, стати покровителем усіх закоханих?!

      Не забувши про Валентина, його назвали заступником усіх закоханих та канонізували як християнського мученика, що віддав життя за віру. Західна Європа почала відзначати День святого Валентина з ХІІІ року, а США – з 1777 року. Тепер і ми маємо на одне свято більше. А чому б і ні, привід зізнатись у коханні ніколи не буває зайвим.

                                                                                                    Значення свята сьогодні

     Походження Дня Закоханих та всі пов’язані з ним традиції зароджувались віками і так чи інакше пов’язані з мільйонами романтичних історій у всьому світі. Попри заборони і забобони, перешкоди і сварки, розлучення і втечі ми нікуди не подінемось від власної долі. Погодьтесь, кожна людина має право на кохання, яке генерує позитивні емоції, розправляє крила і надає цілющої сили, віри у те, що разом можна подолати абсолютно всі труднощі. Цьогоріч кохання і щирі почуття для українців особливо цінні. Вони обпалені війною і скріплені вірою, окроплені надією і міцніші за залізні кайдани. Сотні кілометрів фронтових стежок розділяють люблячі серця, але вони все одно продовжують битись в унісон, наближати радість зустрічі. Нас хотіли підкорити і знищити, натомість ми стали сильніше кохати і цінувати кожен ковток свободи на рідній землі і подиху, розділеного з коханою людиною.

     Дорогі наші українці, День Закоханих – гарний привід ще раз нагадати своїй дитині, мамі, сестрі, брату, подрузі – всім дорогим вам людям, як сильно ви їх любите. Не забудьте зізнатись у коханні своїй другій половинці. І незалежно від того, поряд вона з вами чи ні, найсильніше почуття підкорить всі відстані і подолає випробування. Цінуйте кожну мить, насолоджуйтесь один одним і ніколи не втрачайте можливість нагадати коханим про свої почуття. Кожен з нас потребує тепла і уваги, ми повинні знати, що комусь потрібні, тоді і життя наповнюється яскравими барвами. А ви вже зізнались у коханні своїй другій половинці. Ще – ні! То мерщій виправлятись. Хай щастить.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11