Вони Добровільно йдуть звільняти нашу землю. Дніпропетровщина формує Гвардію наступу

      У Центрах надання адміністративних послуг області вирує особлива активність. Саме їх було обрано місцями комплектації бригад добровольців, які невдовзі поповнять Гвардію наступу. У ЦНАПах всіх бажаючих стати на захист Батьківщини і брати участь у звільненні її території чекають представники силових структур – Нацполіції та Прикордонної служби. Вони надають майбутнім захисникам всю необхідну інформацію.

     «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов» – ось назви 8 формувань, які за декілька місяців зміцнять військову силу України під патронатом Міністерства внутрішніх справ. Головна мета її створення – посилити армію країни дійсно вмотивованими добровольцями. Таких на Дніпропетровщині вже назбиралося понад 700, більшість – від 40 до 50 років. Те, як проходить набір до Гвардії наступу, особисто проконтролював голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

     – Долучилися до формування бригад Гвардії наступу. Є визначені терміни. Але впевнений, що впораємося швидше. Добровольці є. Це справжні сини українського народу, з якими будемо забирати те, що належить нам. Дякую всім, хто робить такий свідомий вибір,  зазначив очільник області.

     Майбутнім захисникам докладно пояснюють всю процедуру прийому до батальйонів, аби допомогти точно визначитись із напрямком служби. Розповідають, що перед зарахуванням до лав штурмовиків вони мають пройти перевірку за станом здоров’я та фізичної готовності, психологічне тестування, повинні бути без судимості. Також на добровольців чекає співбесіда

     До речі, до штурмових бригад можуть долучитись, як цивільні, так працівники силових структур. Гендерного обмеження теж немає – жінки на рівних з чоловіками можуть поповнити ряди армії наступу.

     Всіх, хто подав заявки на вступ і пройшов необхідні процедури, обов’язково зарахують. Тільки для цього вони повинні пройти «курс молодого бійця» – навчання для отримання первинного досвіду ведення військової тактики і стратегії. Такий вишкіл триватиме від одного до декількох місяців. 

     Якщо ви відчуваєте в собі сили і бажаєте поповнити ряди добровольців-штурмовиків, то вас чекають у Центрах надання адміністративних послуг. Хоча записатись у добровольці можна не лише у ЦНАПах, а ще й онлайн – на сайті storm.mvs.gov.ua.

                                                                                                                                                                                                          Підготувала Наталія ЧЕПЕЦЬ,

                                                                                                                                                                                                                  фото із сайту Дніпро ОВА

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11