8 лютого, Дніпропетровщина: ворожі обстріли Нікопольського району, допомога незламним людям та непохитна віра у Перемогу

окупанти вчинили терор Червоногригорівської громади. В.о. очільника Дніпропетровської обласної військової адміністрації Володимир Орлов надав інформацію про те, що цієї ночі російська армія знову обстріляла Нікопольщину. Била по Червоногригорівській громаді:

Агресор гатив з важкої артилерії. До громади прилетіло два десятки снарядів. Уражені обстрілом території нині обстежують рятувальники. Вони уточнюють і наслідки атаки. Люди вціліли. І це найголовніше. Для нас людські життя – найбільший пріоритет. Немає жалю тільки до загарбників. Доки останній не покине святу українську землю, їх знищуватимуть нещадно.

Впевнено крокуємо до Перемоги. Керівник обласної ради Микола Лукашук повідомив, що безпекова ситуація в регіоні під контролем завдяки військовим, силовикам, органам влади.

Кожен працює на своєму місці і тримає свій фронт. Йдемо до Перемоги, – акцентував посадовець.

Також Микола Васильович нагадав, що сьогодні на Дніпропетровщині діють стабілізаційні відключення світла згідно з встановленими графіками.

Допомога мешканцям без статусу переселенців. Керівник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко доповів, що завдячуючи платформі «СпівДія», яка працює за підтримки Координаційного штабу з гуманітарних та соціальних питань Офісу Президента України, вже декілька тижнів триває робота із залучення на територію району допомоги від Всесвітньої продовольчої програми ООН:

Саме завдяки проведеній роботі ми створюємо можливість для отримання допомоги мешканцями міст, селищ та сіл, які дійсно цього потребують, але не мають статусу ВПО, – пояснив Євген Вячеславович.

За словами посадовця, стартує благодійний проект у м.Марганець. Трохи згодом його географія розшириться на території Томаківської та Мирівської громад.

Очільник району акцентував, що в майбутньому проект охопить якомога більше територій. Таким чином, допомогу отримає кожен, хто її потребує.

Підтримка біженців та єднання заради найзаповітнішої мрії. Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул акцентував на тому, що cитуація на Криворізькому напрямку фронту залишається під повним контролем ЗСУ:

За інформацією Сил оборони Таврійського напрямку, нашими підрозділами ракетних військ і артилерії завдано ударів по району зосередження озброєння та військової техніки противника, на окремих напрямках проводилась контрбатарейна боротьба. Втрати ворога уточнюються.

За словами Олександра Юрійовича, свою нелегку роботу продовжують сапери. Так під час обстеження ділянки однієї з ліній електропередач було виявлено дві ворожі 120- міліметрові міни. Вони успішно ліквідовані піротехніками.

Щодо ситуації у Кривому Розі, то вона повністю контролюється Радою оборони міста. Забезпечено роботу комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ.

Місто продовжує надавати необхідну підтримку людям, які вимушено покинули свої домівки через війну. Рада оборони міста робить все можливе, щоб кожен переселенець отримав необхідну допомогу – від розселення тих, кому це необхідно, до організації харчування, медичної, психологічно-соціальної підтримки, продовження освітнього процесу.

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили, нашого Президента та нашу Перемогу! Неминучу! – вірить Олександр Вілкул.

Ані на мить не втрачаємо бойовий дух, віримо у наших Захисників, молимося за кожного з них. Знаємо: попри все ми зуміємо втримати кожен свій фронт, і разом досягнемо найголовнішої мрії – відновимо мир на рідній землі!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11