30 січня, Дніпропетровщина: ворожі атаки Нікопольщини та непохитна віра у нашу Перемогу

Нікопольщина знову під ворожим вогнем. Керівник обласної ради Микола Лукашук повідомив, що російські окупанти продовжують чинити терор у нашому районі:
–  Вчора протягом дня обстріляли дві громади Нікопольського району. По самому Нікополю вдарили вранці з РСЗВ. Внаслідок обстрілу в місті пошкоджено декілька приватних підприємств, магазин, автостоянку, ліцей. Також понівечено двоповерховий житловий будинок, дві господарські споруди, майже півдесятка автівок, мопед. З важкої артилерії окупанти вгатили і по Марганецькій громаді. Наслідки уточнюються.  На щастя, люди не постраждали. Пізно ввечері армія рф атакувала Червоногригорівську громаду, люди неушкоджені. В громаді потрощено два приватні будинки, гараж та господарську споруду, пошкоджено електромережі. Наразі обстеження територій триває.
Микола Васильович також акцентував на тому, що попри всі намагання рашистів вдертися на нашу територію, кордони Дніпропетровщини – під повним контролем ЗСУ.
Посадовець додав, що через російські атаки по енергетичних об’єктах країни дефіцит електроенергії в системі зберігається, діють графіки стабілізаційних відключень світла:
– В нашій області продовжують діяти графіки відключень світла. Надані ліміти покривають трохи більше половини від потреби регіону. Дніпропетровщина живе, працює на Перемогу України. Підтримує українських захисників на передовій. Наша боротьба триває.

Допомагаємо фронту — наближаємо Перемогу. Керівник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко доповів, що триває організація дієвої допомоги військовим, які захищають Україну на фронті. Нещодавно їм було передано засоби гігієни, медикаменти, окопні свічки, буржуйки, ковдри, матраци та ліжка. Всі ці корисності стануть нашим Захисникам у нагоді.

Нікопольці можуть звернутися по допомогу. Мер Нікополя Олександр Саюк нагадав мешканцям міста, що у разі потреби вони можуть звернутися до кол-центру Нікопольської міської ради за наступними номерами телефонів: 0800 504 105 – цілодобово; 056 669 60 61 (з 8:00 до 19:00) або 056 669 60 64 (з 8:00 до 19:00).
Будьте уважні, слідкуйте за офіційними каналами у телеграм, вайбер, не ігноруйте сирену, – закликав Олександр Іванович.

Все під контролем, прямуємо до Перемоги! Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул акцентував на тому, що ситуація  на Криворізькому напрямку фронту перебуває під повним контролем ЗСУ:
– Основні зусилля ворог зосереджує на утриманні зайнятих рубежів на лівому березі Дніпра. Наші підрозділи протягом минулого тижня завдавали точних ударів по пунктах управління, районах зосередження особового складу, артилерії та складів боєприпасів окупантів. За інформацією Генерального штабу ЗСУ, наша авіація протягом останньої доби завдала удару по зенітно-ракетному комплексу противника, районах зосередження живої сили, озброєння і військової техніки. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 2 радіолокаційних станції ворога та склад боєприпасів. За інформацією Сил оборони таврійського напрямку, наші війська продовжують здійснення заходів з оборони шляхом обладнання рубежів, позицій, а також проводять розмінування місцевості, житла, об’єктів інфраструктури та надають усю можливу допомогу місцевому населенню.
Щодо ситуації у Кривому Розі, то вона стабільна та контролюється Радою оборони міста. Усі органи влади чітко виконують свої обов’язки. Повністю забезпечено роботу комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ.
Як доповів посадовець, рада оборони міста продовжує надавати значну допомогу нашим військовим у матеріально-технічному забезпеченні автотехнікою, тепловізорами, зарядними станціями, прожекторами для боротьби з ворожими дронами, квадрокоптерами, будматеріалами та іншим. Також налагодили пошиття маскувальної амуніції, яка направляється Захисникам на передову.
Кривий Ріг продовжує приймати вимушених переселенців, у тому числі з населених пунктів Херсонської області, що постійно обстрілюють окупанти на правому березі Дніпра. В Кривому Розі знаходиться вже понад 75 тис. вимушених переселенців. Лише за останній тиждень прибуло більше 200 людей з Козацького, Берислава, Новоберислава, Веселого та інших населених пунктів.
Керівництво міста наголошує на тому, що робота з підтримки біженців буде тривати й надалі. Крім цього, надається допомога громадам Херсонщини на деокупованих територіях.
Кривий Ріг та всі ми працюємо на нашу Перемогу. Дякую кожному, хто робить свій внесок! Зберігаємо спокій, витримку, допомагаємо один одному, віримо у наші Збройні Сили! Разом – обов’язково переможемо! – впевнений Олександр Вілкул.
 
 Віримо у наші мужні ЗСУ, міцно тримаємо кожен свій фронт! Віримо, що вистоїмо та здолаємо будь-які перешкоди на шляху до омріяної Перемоги! Всім гарного початку робочого тижня!

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11