Учасники Кубку профкому з шашок гартували переможну силу інтелекту

     Мозковий штурм, ігровий азарт, радість зустрічі у дружньому колі – ось така атмосфера 28-го січня вирувала на стадіоні «Авангард». Саме у той день любителі інтелектуальних ігор взяли участь у Кубковому турнірі з шашок, який проводився під егідою профспілкового комітету Покровського ГЗК. У змаганнях взяли участь працівники Залізничного цеху (ЗЦ), Служби охорони (СО), Цеху мереж та підстанцій (ЦМП), Чкаловської збагачувальної та Богданівської агломераційної фабрик (ЧЗФ та БЗАФ), а також ветерани підприємства. Хто ж того дня виборов титул найкращого гравця – вже знають журналісти «ЗМ».

     Традиційно суддівство було покладено на досвідченого шашиста, голову цехової профспілкової організації ЗЦ Ігоря Воронкіна. У нього ми й запитали про актуальність та доречність подібних змагань в контексті воєнного часу. І ось яку відповідь отримали:

     — У цей важкий для країни час всі відчувають тривожність, стурбованість. Але якщо постійно зациклюватись, хвилюватись через різні новини, можна загрузнути у депресивних думках. На мій погляд, такі турніри покликані дати людям емоційну розрядку, допомагають відволіктись від важкого сьогодення, зарядитися приємними враженнями, отримати задоволення від спілкування, відчути впевненість у своїх силах та віру у наше спільне Переможне майбутнє. Тому ми дякуємо профспілковому комітету за те, що навіть у воєнний час підтримує наші спортивні ініціативи.

     Цієї ж думки дотримується і єдина учасниця турніру жіночої статі, працівниця СО Наталія Голубенко. Вона стала справжньою окрасою кубкових змагань. В оточенні чоловіків представниця прекрасної статі впевнено демонструвала силу жіночого інтелекту. До речі, Наталія Миколаївна входить до сімейної династії комбінату. Її батько, Гонтарь Микола Федорович працював на ЧЗФ. Він завжди брав участь у змаганнях з шашок, та свого часу здобув титул чемпіона міста з цього виду спорту. Саме батько прищепив нашій колезі подібне захоплення, яке супроводжує її по життю:

      — Зараз такий час, коли люди багато переживають, війна випробовує нас трагічними подіями. І хочеться хоч трішечки, на якісь миті забути про все це і відчути себе, як раніше — у мирному житті. Коли ти маєш змогу займатися тими справами, які завжди були до вподоби, почуваєшся комфортніше, підіймається настрій. Зустрівшись тут, під час гри у шашки, ми даруємо одне одному приємні хвилини спілкування. Шашки — це боротьба інтелектуалів. Я вважаю, що дуже важливо і корисно переключатись на таку азартну хвилю, особливо в цей непростий період для нашої держави. Всі позитивні емоції, які ми отримуємо під час змагань, заряджають нас необхідною життєдайною енергією. Я хочу, щоб це відчуття охоплювало моїх знайомих та всіх українців, щоб ми ні на мить не втрачали віри у нашу Перемогу!

     Впевнений у Перемозі України й начальник ЦМП Василь Ткачов – теж учасник турніру:

      — Сьогодні турнір з шашок проходить не так, як зазвичай. На ньому відсутні наші колеги, які зараз захищають країну на фронті. Але хочемо, щоб вони знали, що ми їх підтримуємо чим можемо. Дуже вдячні Захисникам за те, що маємо змогу у цей важкий час проводити спортивні заходи у спокійній атмосфері. Сподіваємось, що зовсім скоро, після нашої Перемоги, ми зіграємо в шашки у повному складі — разом з усіма колегами, що нині боронять Україну від російських терористів!

     Отже, як і передбачалося, боротьба інтелектуалів видалася напруженою та напрочуд цікавою. Зустрівшись за партією, суперники концентрували увагу на грі та кожним своїм ходом проявляли волю до Перемоги. Після 4-годинних мозкових дуелей Кубок профкому нарешті знайшов свого володаря. Ним заслужено став ветеран комбінату Олександр Немцев, який виступав за команду залізничників. «Срібло» у турнірі здобув Ігор Воронкін, а «бронзу» — Сергій Казанцев – ветеран підприємства, представляв БЗАФ.

     Учасники кубкових змагань отримали грошові винагороди від профспілкового комітету. Загальний призовий фонд склав 2300 грн.

     Вітаємо переможця, призерів та всіх спортсменів-учасників Кубку профкому з шашок із чудовими досягненнями! Ви вкотре засвідчили єдність українців, яку ніщо не здолає на шляху до Перемоги!

Анастасія ШАБЛЯ

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11